Patrick Konings zat het ganse weekend in de cel, nadat in z'n restaurant De Clesse tot twee keer toe brand werd gesticht.
Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Konings zat het ganse weekend in de cel, nadat in z'n restaurant De Clesse tot twee keer toe brand werd gesticht. © RV

Restaurantuitbater vrijgelaten na dubbele brandstichting in z'n zaak: “Opluchting is groot, na 48 uur alleen in cel”

OudenburgHij zat bijna het ganse weekend in de cel op verdenking van dubbele brandstichting in z'n eigen restaurant, maar zondagavond besliste de onderzoeksrechter om restaurantuitbater Patrick Konings (41) uit Oudenburg naar huis te laten gaan. De man is vastberaden om z'n restaurant De Clesse weer herop te bouwen. “Ik kom hier sterker uit", zegt hij.

 1. Restaurantuitbater brengt nacht in de cel door na tweede brand in week tijd: “Brandstichting? Hij was optimistisch en schulden waren er niet”
  PREMIUM
  Oudenburg

  Restaurant­uit­ba­ter brengt nacht in de cel door na tweede brand in week tijd: “Brand­stich­ting? Hij was optimis­tisch en schulden waren er niet”

  “P. was al bezig met de heropbouw en schulden hadden we niet. Waarom zou hij ons restaurant in brand steken?” De partner van restaurantuitbater P.K. (41) uit Oudenburg blijft geloven in zijn onschuld. De man achter bistro De Clesse zit in de cel, nadat vrijdagavond mogelijk brand werd gesticht in z’n zaak. Een week geleden liep het restaurant al zware schade op bij een brand. Zelf schreeuwt de uitbater ook z'n onschuld uit.
 2. Uitbaters restaurant De Clesse blijven strijdvaardig na verwoestende brand: “Al moeten we onze zaak steen per steen heropbouwen, de vlammen krijgen ons niet klein”
  PREMIUM
  Oudenburg

  Uitbaters restaurant De Clesse blijven strijdvaar­dig na verwoesten­de brand: “Al moeten we onze zaak steen per steen heropbou­wen, de vlammen krijgen ons niet klein”

  Daags na de zware brand in restaurant De Clesse op de Markt van Oudenburg, broeden verschillende inwoners en collega-ondernemers op plannen om zaakvoerder P.K. te steunen. Zo bakten Gina Gryson en Kris Houthoofdt van brasserie ‘t Vielootje oliebollen, de opbrengst gaat naar de getroffen man. “Hartverwarmend”, zegt de getroffen uitbater. “Momenteel zitten we op een rollercoaster van emoties, maar we zijn 300 procent zeker dat we de zaak weer zullen heropenen. Al moeten we het steen per steen doen.”
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten