Evi Jordens (Directeur WoonWel), Anthony Dumarey (Burgemeester Oudenburg) en Romina Vanhooren (Voorzitter WoonWel) op de molensite Acke in Oudenburg
Volledig scherm
Evi Jordens (Directeur WoonWel), Anthony Dumarey (Burgemeester Oudenburg) en Romina Vanhooren (Voorzitter WoonWel) op de molensite Acke in Oudenburg © RV

Renovatie molen Acke en molenaarshuis uit startblokken geschoten: “Ruimte voor sociale woningen, maar ook een ontmoetingsplaats voor alle inwoners”

OudenburgIn Oudenburg zijn de werken voor de renovatie van molen Acke en het bijhorende molenaarshuis in de Weststraat gestart. Sociale huisvestingsmaatschappij WoonWel kocht in 2010 de gronden en panden. In 2019 kocht het ook de panden van de voormalig drukkerij Smis. “De site zal een ontmoetingsplaats worden met ruimte voor sociale en culturele activiteiten”, zegt WoonWel-voorzitter Romina Vanhooren. 

 1. Strandredders dit jaar maand vroeger op post: “Als de grenzen dicht blijven, zal de Belg massaal naar eigen kust trekken”
  PREMIUM
  Kust

  Strandred­ders dit jaar maand vroeger op post: “Als de grenzen dicht blijven, zal de Belg massaal naar eigen kust trekken”

  Goed nieuws voor de trouwe badgasten aan onze kust. De kustgemeenten verwachten dat de Belg vroeger dan andere jaren massaal naar onze zee zal trekken bij mooi weer en de helft zet vanaf het Hemelvaartweekend al redders in. Blankenberge opent zelfs álle reddersposten permanent vanaf 13 mei. Is burgemeester Daphné Dumery (N-VA) niet bevreesd voor een uit de hand gelopen stormloop, zoals afgelopen zomer?
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees