Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © rv

Politie klist te snelle bestuurders: één iemand rijdt zelfs 100 waar je 50 mag

Eernegem/OudenburgDe lokale politie Kouter heeft zondagnamiddag twee snelheidscontroles met onderschepping gehouden, zowel op de Zedelgemsesteenweg in Eernegem als de autosnelwegbrug in de Westkerksestraat in Oudenburg. Er werden 67 snelheidsovertreders op de bon gezet. Eén reed liefst dubbel zo snel als toegelaten. 

 1. Bijna twee derde van West-Vlamingen vindt dat wetgeving voor bescherming Dierenwelzijn verbeterd is
  West-Vlaanderen

  Bijna twee derde van West-Vlamingen vindt dat wetgeving voor bescher­ming Dierenwel­zijn verbeterd is

  GAIA blaast dit jaar dertig kaarsjes uit en lanceert op Werelddierendag een opmerkelijke affichecampagne in het hele land, om de mensen te bedanken voor hun steun. Ook pakt de organisaties uit met positieve cijfers in West-Vlaanderen. Uit de opiniepeiling blijkt dat 58 procent van de West-Vlamingen het ermee eens is dat de wetgeving voor de bescherming van Dierenwelzijn de afgelopen jaren verbeterd is.
 1. Natali Broods is master en Dominique Deruddere mag openen: dit moet je weten over de eerste echte wintereditie van Filmfestival Oostende
  oostende

  Natali Broods is master en Dominique Deruddere mag openen: dit moet je weten over de eerste echte winteredi­tie van Filmfesti­val Oostende

  Op 27 januari start eindelijk de eerste volwaardige wintereditie van Filmfestival Oostende. Het is al de 15e editie van het festival, dat voor het eerst niet meer in september plaatsvindt. Actrice Natali Broods zal Koen De Bouw opvolgen als master, de openingsfilm is ‘The Chapel’ van regisseur Dominique Deruddere. Met De Grote Post komt ook een nieuwe festivallocatie bij. “We willen het Filmfestival meer dan ooit naar het centrum van de stad trekken", zegt directeur Peter Craeymeersch.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.