Claudia Van den Houte
Volledig scherm
© Claudia Van den Houte

Oudenburg houdt markt met West-Vlaams lekkers: producenten mogen zich aanmelden

OudenburgOudenburg trekt op paasmaandag 18 april volop de kaart van de West-Vlaamse producten, landbouwers en ondernemers. De stad doet alvast een oproep naar producenten die op de streekmarkt van de partij willen zijn.

 1. ASSISEN. “Zijn kanarie was gestorven. Hij zei dat hij mijn darmen eruit zou snijden”: moeder schetst onthutsend beeld van Sacha (23)
  PREMIUM

  ASSISEN. “Zijn kanarie was gestorven. Hij zei dat hij mijn darmen eruit zou snijden”: moeder schetst onthutsend beeld van Sacha (23)

  De moeder van Sacha Brunessaux (23) stond maandag na drie jaar weer oog in oog met haar zoon in het Brugse assisenhof. Terwijl de meeste mama’s dan meestal de loftrompet blazen, was dat bij Isabelle H. (51) allesbehalve zo. De vrouw vertelde honderduit over bedreigingen: “Hij zei dat hij mij in brand zou steken”. “Ons moeder begon zelf raar te doen”, viel broer R. uit de lucht.
  Oostende
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 3. Huisarts schuldig, maar niet aan dood van Fiona (8) die al week lang hoge koorts had: “Ze is wel tekortgeschoten als arts”
  PREMIUM

  Huisarts schuldig, maar niet aan dood van Fiona (8) die al week lang hoge koorts had: “Ze is wel tekortge­scho­ten als arts”

  De 8-jarige Fiona had al een week lang hoge koorts, maar toch voerde haar huisarts geen bijkomend onderzoek uit. En dat wordt S.V. (34) uit Oostende nu verweten door de Brugse rechtbank. De dokter werd wel niet schuldig bevonden aan het overlijden van het meisje, twee dagen na de consultatie. “Ik hoop dat die vrouw geen andere slachtoffers meer gaat maken”, reageert haar mama Ylbere (37) op de uitspraak.
  Oostende