Schepen Gino Dumon, burgemeester Anthony Dumarey en schepen Stijn Jonckheere op de site achter het Romaans kerkje in Ettelgem, waar de volkstuintjes vorig jaar werden gepland.
Volledig scherm
Schepen Gino Dumon, burgemeester Anthony Dumarey en schepen Stijn Jonckheere op de site achter het Romaans kerkje in Ettelgem, waar de volkstuintjes vorig jaar werden gepland. © TVA

Nog slechts drie percelen van de Dorpstuintjes beschikbaar

OudenburgMaar liefst vijftien van de achttien percelen in de Ettelgemse Dorpstuintjes zijn al gereserveerd. De stad doet een warme oproep aan lokale ‘tuinhierders’ om ook de laatste drie percelen in te vullen. 

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 3. Aantal diefstallen uit auto’s gestegen in Oostende, nu het vroeger donker wordt: “Laat niets waardevols achter en check of je wagen goed gesloten is”
  Oostende

  Aantal diefstal­len uit auto’s gestegen in Oostende, nu het vroeger donker wordt: “Laat niets waardevols achter en check of je wagen goed gesloten is”

  De Oostendse politie merkt de laatste maand - nu de dagen korter en donkerder zijn geworden - een lichte stijging van het aantal diefstallen uit auto’s. Ze roept daarom op om voertuigen correct af te sluiten en er zeker geen waardevolle voorwerpen te laten liggen. “We doen er alles aan om daders te strikken, maar voorkomen is altijd beter dan genezen”, benadrukt korpschef Philip Caestecker.