Site Vanderheyde vandaag (boven) versus in de toekomst.
Volledig scherm
Site Vanderheyde vandaag (boven) versus in de toekomst. © TVA/rv

Nieuw sociaal huis van 1,25 miljoen euro op site Vanderheyde: “Dit kost de belastingbetaler welgeteld nul euro”

OudenburgDe stad en investeringsgroep Vicest bouwen een nieuw sociaal huis op de huidige OCMW-site Vanderheyde. Totale kostenplaatje: 1,25 miljoen euro. Terwijl de sociale diensten op de gelijkvloerse verdieping komen, worden er 25 appartementen bovenop gebouwd.  “De grondwaarde van de appartementen bekostigt de bouw, terwijl wij wel eigenaar blijven van het gelijkvloers", benadrukt burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld). 

 1. Begluren particuliere bewakingscamera’s argeloze passanten? “Niet de bedoeling dat de camera’s het openbaar domein filmen, maar het gebeurt”
  Oudenburg

  Begluren particulie­re bewakingscamera’s argeloze passanten? “Niet de bedoeling dat de camera’s het openbaar domein filmen, maar het gebeurt”

  Is er een probleem met particuliere bewakingscamera’s? Oppositiepartij CD&V haalde in de jongste gemeenteraad aan dat sommige inwoners zich begluurd voelen door zogenaamde do-it-yourself camerasystemen - dus niét die van bedrijven, winkels of overheid. De stad doet hierop een tweeledige oproep naar wie zo'n camera installeert.
 1. China is gestart met boringen in de maan
  Play

  China is gestart met boringen in de maan

 2. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken