-
Volledig scherm
- © AFP

Nieuw gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan legt stedenbouwkundige voorschriften van kustpolders vast

Op dit moment loopt een openbaar onderzoek naar het ontwerp van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) Kustpolders. 

 1. De coronacijfers in Oudenburg van vrijdag 16 oktober

  De coronacij­fers in Oudenburg van vrijdag 16 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Oudenburg minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 9. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Oudenburg komt dat getal nu op 95 te liggen. Oudenburg heeft daarmee meer dan 50 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. De gemeente zal terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau wanneer ze meer dan 100 gevallen hebben. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. De coronacijfers in Oudenburg van zaterdag 17 oktober

  De coronacij­fers in Oudenburg van zaterdag 17 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Oudenburg minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 11. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Oudenburg op 116 te liggen. Omdat Oudenburg meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is