Het volledige traject van de Vaartstraat, van aan de Goedeboterstraat tot in Plassendale, wordt voorzien van trajectcontrole.
Volledig scherm
Het volledige traject van de Vaartstraat, van aan de Goedeboterstraat tot in Plassendale, wordt voorzien van trajectcontrole. © Benny Proot

Niet één, niet twee, maar ineens vier nieuwe trajectcontroles in Oudenburg vanaf 2021

OudenburgOudenburg krijgt er in één klap maar liefst vier trajectcontroles bij. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) en bevestigt burgemeester Dumarey. De installatie staat voor komend jaar gepland.

 1. Nog op zoek naar opvang voor uw kroost in krokusvakantie? Deze negen tips in het Brugse bieden mogelijk soelaas
  PREMIUM
  Brugge

  Nog op zoek naar opvang voor uw kroost in krokusva­kan­tie? Deze negen tips in het Brugse bieden mogelijk soelaas

  De krokusvakantie van 15 tot en met 21 februari kondigt zich aan en veel ouders gaan op zoek naar opvang voor hun kroost. Dat kan welkom zijn, want mogelijk breidt de overheid daar nog een extra afkoelingsweek aan vast. Die beslissing valt ten laatste volgende week. In Brugge en daarbuiten zijn er alvast mogelijkheden genoeg voor een paar dagen speelpret. Wij bundelden de leukste sport- en jeugdkampen, maar hou er rekening mee dat het de laatste plaatsen zijn.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 3. “Ben je bevredigd...? Allee, qua antwoord, hé”: ging gemeenteraadsvoorzitter uit de bocht met ‘luchtige noot’? CD&V eist alvast excuses
  PREMIUM
  Oudenburg

  “Ben je bevredigd...? Allee, qua antwoord, hé”: ging gemeente­raads­voor­zit­ter uit de bocht met ‘luchtige noot’? CD&V eist alvast excuses

  De digitale gemeenteraad van Oudenburg is woensdagavond met een harde discussie van start gegaan. Oppositiepartij CD&V vroeg excuses van gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert (Open Vld), nadat hij in de zitting van december “misplaatste grapjes en intimiderende opmerkingen” zou geuit hebben aan twee vrouwelijke raadsleden. Reynaert benadrukt dat het ging om een “kwinkslag met goede bedoelingen”.
 1. Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"
  Play

  Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"