vlnr: Stijn Jonckheere (schepen), Rita Hoste, Chris Christiaen, Anthony Verlee, Marc Gilliaert (voorzitter), Alain Antierens (ondervoorzitter) en Veerle Vanden Auweele.
Volledig scherm
vlnr: Stijn Jonckheere (schepen), Rita Hoste, Chris Christiaen, Anthony Verlee, Marc Gilliaert (voorzitter), Alain Antierens (ondervoorzitter) en Veerle Vanden Auweele. © rv

Marc Gilliaert is nieuwe voorzitter N-VA Oudenburg

OudenburgN-VA Oudenburg heeft een nieuwe voorzitter. Tijdens de bestuursverkiezing van 11 maart 2022 werd Marc Gilliaert unaniem door de leden van N-VA Oudenburg verkozen tot nieuwe voorzitter.

 1. ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) schuldig aan doodslag op Agaverdi (18): “Het slachtoffer wilde enkel zijn rugzak afhandig maken”
  PREMIUM

  ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) schuldig aan doodslag op Agaverdi (18): “Het slachtof­fer wilde enkel zijn rugzak afhandig maken”

  In het Brugse assisenhof is Sacha Brunessaux (23) schuldig bevonden aan doodslag op Agaverdi Mahmudov (18). De beschuldigde schoot de Menenaar dood, toen hij cannabis van hem wilde stelen. Volgens de jury had hij daarbij duidelijk de intentie om te doden. “Van zware gewelddaden tegenover zijn persoon was geen sprake”, oordeelden het hof en de jury. Voor doodslag riskeert Brunessaux 30 jaar opsluiting.
  Oostende
 2. IJslandvaarder Amandine is terug in ere hersteld, bezoek is enkel mogelijk voor groepen

  IJsland­vaar­der Amandine is terug in ere hersteld, bezoek is enkel mogelijk voor groepen

  De schilderwerken aan de Amandine, het vissersschip dat voor het station staat als herinnering aan de IJslandvaarders, zijn afgerond. Het schip werd in 2000 op het droge geplaatst, maar was dringend aan renovatie toe. De werken waren eind mei 2022 gestart en zijn nu klaar. Het schip wordt momenteel wel nog niet geopend voor individuele bezoekers, enkel groepen kunnen een bezoek brengen met een gids.
  Oostende