Oudenburg Ipso Facto
Volledig scherm
Oudenburg Ipso Facto © Benny Proot

Kunstkring Roderick viert 10de verjaardag met verrassende kunstroute

Kunstkring Roderick viert dit jaar zijn tienjarig bestaan en pakt weer uit met een verrassende kunstroute gedurende het Hemelvaartweekend. Aansluitend zijn er gedurende de zomerperiode tentoonstellingen in de Romaanse kerk van deelgemeente Ettelgem. 

 1. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 2. Vier kleurrijke ara’s ontsnapt uit volière van Jabbeekse schepen : “Wie ze ziet, bel mij alstublieft”
  Snellegem

  Vier kleurrijke ara’s ontsnapt uit volière van Jabbeekse schepen : “Wie ze ziet, bel mij alstu­blieft”

  Frank Casteleyn uit Snellegem, schepen voor CD&V in Jabbeke, is al sinds vrijdagmorgen op zoek naar vier uit zijn volière ontsnapte papegaaien. “Ik kan mezelf voor het hoofd slaan dat ik die volière niet goed heb afgesloten”, vertelt hij. De vier ara’s, twee mannetjes en twee vrouwtjes, bevinden zich nog in de buurt maar zitten hoog in de bomen. “Wie een papegaai aantreft in zijn tuin, verwittig mij asjeblieft.”
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"