Oudenburg Ipso Facto
Volledig scherm
Oudenburg Ipso Facto © Benny Proot

Kunstkring Roderick viert 10de verjaardag met verrassende kunstroute

Kunstkring Roderick viert dit jaar zijn tienjarig bestaan en pakt weer uit met een verrassende kunstroute gedurende het Hemelvaartweekend. Aansluitend zijn er gedurende de zomerperiode tentoonstellingen in de Romaanse kerk van deelgemeente Ettelgem. 

 1. Wielrenner Ward Vander Meiren (37) kruipt drie maanden na zwaar fietsongeval opnieuw op fiets: “Op Facebook een halve crimineel genoemd worden, dat kwetst”
  PREMIUM
  Roeselare

  Wielrenner Ward Vander Meiren (37) kruipt drie maanden na zwaar fietsonge­val opnieuw op fiets: “Op Facebook een halve crimineel genoemd worden, dat kwetst”

  Amper drie maanden nadat hij levensgevaarlijk gewond raakte bij een fietsongeval tijdens een trainingsrit in Kemmel (Heuvelland), heeft eliterenner zonder contract Ward Vander Meiren (37) uit Roeselare al voor het eerst opnieuw buiten gefietst. Hij werkt nog volop aan zijn volledig herstel maar blikt toch al opnieuw vooruit. “Het is mijn droom om in 2021 toch nog eens voor een mooi resultaat te gaan in de Hel van Kasterlee, de zwaarste crossduatlon van het land.”
 2. 24 panden en terreinen in Oudenburg zijn momenteel verwaarloosd: “Als dit een jaar het geval is, volgt een heffing”
  Oudenburg

  24 panden en terreinen in Oudenburg zijn momenteel verwaar­loosd: “Als dit een jaar het geval is, volgt een heffing”

  In Oudenburg staan momenteel 24 panden en terreinen op het register van verwaarlozing. Dat laat schepen van Wonen Romina Vanhooren (Open Vld) weten na een vraag van gemeenteraadslid Herlinde Devriendt (Open Vld). “Met het nieuwe register worden verwaarloosde panden en terrein sterk opgevolgd en wordt er – indien de panden minimaal een jaar lang verwaarloosd blijven – een heffing toegepast.”