Vertegenwoordigers van verschillende sectoren en Urbain Architectencollectief zijn begonnen met het traject om een totaalvisie voor Ettelgem te vormen.
Volledig scherm
Vertegenwoordigers van verschillende sectoren en Urbain Architectencollectief zijn begonnen met het traject om een totaalvisie voor Ettelgem te vormen. © TVA

Inwoners en architecten komen eerste keer samen om toekomst van Ettelgem vorm te geven: “Zo'n kans krijg je niet om de 10 jaar”

OudenburgDe komende jaren moet Ettelgem een complete metamorfose ondergaan. Staan onder andere op het to-dolijstje: een nieuwe polyvalente zaal, dorpshuis, school en jeugdsite, dorpstuintjes, en betere ruimtelijke ordening. Het masterplan ‘Toekomst voor Ettelgem’ moet in oktober een vaste vorm aannemen, maar voorafgaand zijn er tal van overlegmomenten. “Het is echt de bedoeling dat het plan van onderuit wordt opgemaakt”, zegt burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld).

 1. 126 miljoen euro aan boetes en tot 10 maanden cel voor smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten
  Elverdinge/Brugge/Oostende/Ieper

  126 miljoen euro aan boetes en tot 10 maanden cel voor smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten

  Negen Poolse mannen en één vrouw hebben celstraffen met uitstel gekregen voor de smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten in onder meer Elverdinge en Zeebrugge. De rechter legde de beklaagden en drie bedrijven liefst 126 miljoen euro aan boetes op - weliswaar grote delen met uitstel - en verklaarde ook een bedrag van 2,5 miljoen euro aan ontdoken accijnzen verbeurd.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”