Frauke Matthys uit Oudenburg heeft intussen een flinke dochter van 17 maanden.
Volledig scherm
PREMIUM
Frauke Matthys uit Oudenburg heeft intussen een flinke dochter van 17 maanden. © Benny Proot

"Ik werd ontslagen, omdat ik zwanger was": verkoopster Frauke (32) haalt haar gelijk in rechtbank

OudenburgAmper vijf dagen nadat ze aan haar werkgever had gemeld dat ze zwanger was, werd Frauke Matthys (32) uit Oudenburg ontslagen ‘om dringende redenen’. Officieel klonk het dat de verkoopster niet enthousiast genoeg was en maandenlang minder uren klopte dan was afgesproken. Frauke trok naar de rechter en kreeg gelijk. Een fikse schadevergoeding is het gevolg. “Ik hoop dat geen enkele vrouw ooit moet meemaken wat mij overkomen is.”

 1. ASSISEN BRUGGE. “Nog nooit meegemaakt in onze carrière”: ook wetsdokters waren onder indruk van gebruikt geweld bij campingmoord
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN BRUGGE. “Nog nooit meegemaakt in onze carrière”: ook wetsdok­ters waren onder indruk van gebruikt geweld bij camping­moord

  De ene tegenstrijdige verklaring na de andere legden Romuald Verburgh, Julien Butera en Alain Deltrude af in het onderzoek naar de campingmoord in Middelkerke. Speurders van de FGP en onderzoeksrechter Koen Wittouck probeerden dinsdag de puzzel te leggen voor de volksjury. Op de derde procesdag werd nog maar eens duidelijk hoe makkelijk de beschuldigden over de feiten lijken te gaan. Hoe gruwelijk die waren, bleek nog maar eens uit de getuigenis van de wetsdokters. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder in onze liveblog.
 2. Kursaal Oostende pakt uit met exclusieve en interactieve show Dinosaur World Live: “Kinderen zullen leren over de dino’s en ze ook mogen ontmoeten”
  PREMIUM
  Oostende

  Kursaal Oostende pakt uit met exclusieve en interactie­ve show Dinosaur World Live: “Kinderen zullen leren over de dino’s en ze ook mogen ontmoeten”

  Dinosaurussen zijn heel populair. Dat toonde het Zandsculpturenfestival in Middelkerke deze zomer met meer dan 100.000 bezoekers. Nu pakt Kursaal Oostende uit met een nieuwe dinoshow die in februari 2023 voor het eerst naar ons land komt. “In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten was het al een groot succes, nu brengen we de show naar België met Herman Verbruggen als host”, zegt Gwen Nys, adjunct-directeur van Kursaal Oostende.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.