Helpdesk Halloween Pretparken
Volledig scherm
Helpdesk Halloween Pretparken © RV

Griezelen tijdens wandeltocht: “We maken van Oudenburg de meest sfeervolle Halloweenstad van het land”

OudenburgOp zondag 31 oktober slaan Best Pittig Oudenburg en de stad Oudenburg de handen in elkaar om van Oudenburg de meest griezelige stad te maken. “We organiseren een wandeltocht door het centrum van Oudenburg met allerhande leuke en lekkere stops onderweg”, zeggen burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld) en Veerle Vanrenterghem van Best Pittig Oudenburg.

 1. ASSISEN. Verdediging vraagt vrijspraak voor Ramzes Takaev (48): “Hij moest en zou de moordenaar zijn van Pascal”
  PREMIUM
  Kortrijk/Izegem/Brugge

  ASSISEN. Verdedi­ging vraagt vrijspraak voor Ramzes Takaev (48): “Hij moest en zou de moordenaar zijn van Pascal”

  “Men zit ernaast. Er is in dit onderzoek veel te vlug een tunnelvisie ontstaan.” De advocaat van Ramzes Takaev (48) vroeg zoals verwacht over gans de lijn de vrijspraak. Volgens meester Kris Vincke werden andere pistes naar mogelijke verdachten voor de moord op Pascal Bauwens (40) onvoldoende onderzocht. “En sporen van mijn cliënt werden al helemaal niet aangetroffen”, stelde hij. Takaev zelf schreeuwde in z'n laatste woord nog eens z’n onschuld uit.
 2. Tweede en derde kleuterklasje van VBS H.Familie uit Ettelgem winnaar van de brooddoosactie
  Oudenburg

  Tweede en derde kleuter­klas­je van VBS H.Familie uit Ettelgem winnaar van de brooddoos­ac­tie

  In het begin van dit schooljaar kregen alle kinderen van de Oudenburgse scholen een brooddoos mee naar huis voor een hapklare start van het schooljaar. Met de actie konden de klassen een leuke prijs winnen door een leuke filmpje of foto in te zenden met de brooddoos en een gezonde hap als centraal thema. Het tweede en derde kleuterklasje van juf Gerlinde Declerck van VBS H.Familie uit Ettelgem viel als winnaar uit de bus: “Heel erg trots op mijn kindjes", aldus juf Gerlinde.
 1. Oostends nachtleven bloedt door strenge coronamaatregelen: “We zetten feest thuis wel verder”
  PREMIUM
  Oostende

  Oostends nachtleven bloedt door strenge coronamaat­re­ge­len: “We zetten feest thuis wel verder”

  Het is kalm in de Langestraat in Oostende, wanneer wij langsgaan op zaterdagavond iets voor middernacht. Er zit dan wel veel volk op de terrasjes, maar van feestgedruis is geen sprake. De politie houdt een oogje in het zeil. Zélfs Club Chaud, op dit uur normaalgezien het mekka voor wie graag de dansbenen losgooit, oogt verlaten. “Onze 200 sneltesten blijven in de kast liggen”, zucht uitbater Gilles Vanmassenhove.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.