Bomen in Reninge sterven door opzettelijke vergiftiging
Volledig scherm
Bomen in Reninge sterven door opzettelijke vergiftiging © Benny Proot

Gemeente Oudenburg plant ‘oerbossen’ aan voor spelende jeugd: “Vrij uniek in België”

OudenburgHet stadsbestuur van Oudenburg wil imitatie-oerbossen aanplanten in haar gemeente. Die zullen dienst doen als speelterrein voor de Oudenburgse jeugd. “Het project is redelijk uniek in Vlaanderen. Er zijn slechts enkele steden in België die het ons voordeden”, zegt burgemeester Anthony Dumarey .

 1. ASSISEN. Sharon (22) had al nieuwe vriend toen ze het leven liet naast Davy Kesteman (32): “Er groeide iets moois tussen ons, maar we kregen geen kans”
  PREMIUM
  Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

  ASSISEN. Sharon (22) had al nieuwe vriend toen ze het leven liet naast Davy Kesteman (32): “Er groeide iets moois tussen ons, maar we kregen geen kans”

  Op het assisenproces rond de dood van Sharon Gruwez, getuigde dinsdagavond haar nieuwe vriend, waarmee ze al een drietal maanden heel close was. Zijn getuigenis ontkrachtte meteen de stelling van Davy Kesteman (32) dat hij nog altijd een relatie had met Sharon. “We hadden plannen om verder te gaan in onze relatie, maar nu zal dat nooit meer kunnen. Misschien is Kesteman wel ontploft toen hij onze berichtjes op haar gsm las.” Ook de vriendinnen van Sharon bevestigen dat de relatie tussen haar en Kesteman voorbij was. Of hoe de verdachte het wederom hard te verduren kreeg. Lees er alles over in ons dossier.
 1. ASSISEN. “Davy is geen moordenaar”: verdediging richt zich eerste keer tot jury op proces rond dodelijke crash van Sharon (22)
  Play
  Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

  ASSISEN. “Davy is geen moordenaar”: verdedi­ging richt zich eerste keer tot jury op proces rond dodelijke crash van Sharon (22)

  Op het assisenproces tegen Davy Kesteman (32) uit Poperinge heeft de verdediging een eerste keer in haar kaarten laten kijken. Weinig verrassend kondigden de broers Omar en Mounir Souidi aan dat ze de tenlastelegging van moord zullen betwisten. “Hij kan onmogelijk leven met het etiket van moordenaar op z'n voorhoofd”, klonk het.