Burgemeester Anthony Dumarey en schepen Gino Dumon met de speciale sticker die je zal kunnen bestellen.
Volledig scherm
Burgemeester Anthony Dumarey en schepen Gino Dumon met de speciale sticker die je zal kunnen bestellen. © Emelyne Six

Geef aan dat huisdieren welkom zijn met speciale sticker

OudenburgDe stad Oudenburg heeft speciale stickers ontwikkeld voor handelaars en horecazaken waarmee ze kunnen aangeven dat kleine huisdieren welkom zijn in hun zaak. “Oudenburg is er voor iedereen, ook voor de dieren. Met deze stickeractie willen we baasjes van kleine huisdieren duidelijk tonen waar hun dier ook binnen welkom is”, aldus schepen van Dierenwelzijn Gino Dumon (Vooruit).

 1. Buurtfestival Quartiers d’O wordt jaarwerking: “We willen bewoners een heel jaar lang laten participeren in events die hun wijk opnieuw kan doen opleven”
  Oostende

  Buurtfesti­val Quartiers d’O wordt jaarwer­king: “We willen bewoners een heel jaar lang laten participe­ren in events die hun wijk opnieuw kan doen opleven”

  Dit jaar gaat de derde editie van Quartiers d’O door tijdens Theater Aan Zee. Op 28, 29 en 30 juli zetten verschillende partners drie dagen lang een Oostendse wijk in de kijker; deze keer is dat het Westerkwartier. Nadien groeit Quartiers d’O van driedaags festival uit tot een heuse jaarwerking, in samenwerking met de buurtbewoners zelf.
 2. Oostendse chefs zijn klaar voor culinair festival A l’Ostendaise: “Ideale gelegenheid om het grote publiek minder bekende vissoorten te laten proeven”
  PREMIUM
  Oostende

  Oostendse chefs zijn klaar voor culinair festival A l’Ostendaise: “Ideale gelegen­heid om het grote publiek minder bekende vissoorten te laten proeven”

  Tijdens het weekend van 25 en 26 juni vindt de achtste editie van het culinaire festival ‘A l’Ostendaise - Noordzeevisfestival’ plaats op het Zeeheldenplein in Oostende. Noordzeevis blijft het vaste ingrediënt, maar dit jaar wordt dat aangevuld met een lokaal streekproduct in de gerechten. Meer dan twintig Oostendse restaurants zullen de bezoekers verwennen. Nog nieuw is dat er niet gewerkt wordt met wegwerpmaterialen. Bezoekers mogen zelfs hun eigen bestek meebrengen of kunnen een herbruikbaar “Food’O” bestekset kopen met vork, mes, lepel en rietje uit bamboe. Ook dit bestek kan afgewassen en hergebruikt worden. We laten je al even watertanden met een voorproefje van vijf restaurants die komend weekend aanwezig zullen zijn.