Ter illustratie. De problematiek van zwerfvuil of sluikstorten kan beter aangepakt worden met het nieuwe GAS-reglement.
Volledig scherm
Ter illustratie. De problematiek van zwerfvuil of sluikstorten kan beter aangepakt worden met het nieuwe GAS-reglement. © Ronny De Coster

Eén GAS-reglement voor hele politiezone Kouter, met boetes tot 350 euro: “Hardnekkige overlast bleef nu te vaak zonder gevolg”

Met een nieuw eengemaakt GAS-reglement voor alle gemeenten van de politiezone Kouter (Torhout, Jabbeke, Gistel, Oudenburg en Ichtegem) zal overlast efficiënter vastgesteld en gesanctioneerd kunnen worden. De gemeenten kunnen boetes tot 350 euro uitschrijven, vergunningen intrekken of schorsen en ook pakweg horecazaken tijdelijk of definitief sluiten. “Enkele hardnekkige fenomenen van overlast bleven vaak zonder gevolg. De nieuwe GAS-wetgeving stelt hier paal en perk aan”, zegt Oudenburgs burgemeester Anthony Dumarey.

 1. Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandigen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandi­gen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”

  “Het zijn andere telefoontjes. De toon is anders. In de eerste lockdown waren ondernemers strijdbaar, nu heersen frustraties, woede en onmacht.” Unizo-directeur Wouter Blomme (45) en zijn medewerkers voelen zich dezer dagen meer psycholoog dan dienstverlener. “Er zijn er die zichzelf hebben heruitgevonden, maar dat kan niet in elke sector.” Een gesprek aan het front.
 2. Hevige brand in kelder appartementsgebouw: “Automatisch blussysteem heeft ramp voorkomen”

  Hevige brand in kelder apparte­ments­ge­bouw: “Automa­tisch blussys­teem heeft ramp voorkomen”

  Op het Prinses Stefanieplein in Oostende is maandagmorgen een hevige brand uitgebroken in de kelder van een appartementsgebouw, waar zich op de gelijkvloerse verdieping het kantoor van Bond Moyson bevindt. “Het automatisch blussysteem heeft een ramp voorkomen”, zegt luitenant Serge Van Cleven van brandweerpost Oostende. De oorzaak van de hevige brand ligt bij een defecte vaatwasser in de kelder.
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk