Enkele deelnemers aan de Roman Duo Race afgelopen zomer
Volledig scherm
Enkele deelnemers aan de Roman Duo Race afgelopen zomer © romanduorace.be

Deelnemers loopwedstrijd Roman Duo Race steunen strijd tegen borstkanker: “We schenken 242 euro aan Think Pink”

OudenburgOktober is de internationale maand van de strijd tegen borstkanker. “Als Think-Pink-gemeente schenken we samen met Burensportdienst Mivos 242 euro aan Think Pink”, zegt schepen van Sport Tahira Malik (Vooruit).

 1. Wendy Van Wanten gaat als Iris naar ‘Het Huis’: “Wendy is leven in een fantasie, terwijl Iris zich liever verstopt”
  PREMIUM
  Aalter/Oostende

  Wendy Van Wanten gaat als Iris naar ‘Het Huis’: “Wendy is leven in een fantasie, terwijl Iris zich liever verstopt”

  Wendy Van Wanten (61) is dinsdagavond de centrale gast in ‘Het Huis’ op Een. Alhoewel het eigenlijk Iris Vandenkerckhove is die programmamaker Eric Goens beter wil leren kennen. Met een duik in haar kinderjaren in Oostende, de gouden jaren na de PinUp Club, en oprechte emoties laat Wendy zich zien van een kant die ze zelden openbaar maakt. “Wendy was voor mij een vlucht voor verborgen verdriet”, bekent La Van Wanten. Haar verhaal.
 2. ASSISEN. Verdediging vraagt vrijspraak voor Ramzes Takaev (48): “Hij moest en zou de moordenaar zijn van Pascal”
  PREMIUM
  Kortrijk/Izegem/Brugge

  ASSISEN. Verdedi­ging vraagt vrijspraak voor Ramzes Takaev (48): “Hij moest en zou de moordenaar zijn van Pascal”

  “Men zit ernaast. Er is in dit onderzoek veel te vlug een tunnelvisie ontstaan.” De advocaat van Ramzes Takaev (48) vroeg zoals verwacht over gans de lijn de vrijspraak. Volgens meester Kris Vincke werden andere pistes naar mogelijke verdachten voor de moord op Pascal Bauwens (40) onvoldoende onderzocht. “En sporen van mijn cliënt werden al helemaal niet aangetroffen”, stelde hij. Takaev zelf schreeuwde in z'n laatste woord nog eens z’n onschuld uit.
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Tweede en derde kleuterklasje van VBS H.Familie uit Ettelgem winnaar van de brooddoosactie
  Oudenburg

  Tweede en derde kleuter­klas­je van VBS H.Familie uit Ettelgem winnaar van de brooddoos­ac­tie

  In het begin van dit schooljaar kregen alle kinderen van de Oudenburgse scholen een brooddoos mee naar huis voor een hapklare start van het schooljaar. Met de actie konden de klassen een leuke prijs winnen door een leuke filmpje of foto in te zenden met de brooddoos en een gezonde hap als centraal thema. Het tweede en derde kleuterklasje van juf Gerlinde Declerck van VBS H.Familie uit Ettelgem viel als winnaar uit de bus: “Heel erg trots op mijn kindjes", aldus juf Gerlinde.