De leden van Vooruit bij hun nieuwe clublokaal.
Volledig scherm
De leden van Vooruit bij hun nieuwe clublokaal. © Vooruit Oudenburg

De Nieuwe Gapaert wordt officieel lokaal van Vooruit Oudenburg

OudenburgCafé De Nieuwe Gapaert wordt het nieuwe lokaal van de socialistische beweging Vooruit. “Het zal een plek zijn waar socialisten en sympathisanten elkaar kunnen ontmoeten voor een babbel en een pint om zo de werkweek goed af te sluiten”, zegt voorzitter Pascal Garmyn.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. BINNENKIJKER. Winfried brengt verzameling unieke spullen onder in feestzaal Almacen: “Ik heb hier mijn hart en ziel in gestoken”
  PREMIUM
  oostende

  BINNENKIJ­KER. Winfried brengt verzame­ling unieke spullen onder in feestzaal Almacen: “Ik heb hier mijn hart en ziel in gestoken”

  Chambres d’O brengt bezoekers tijdens het weekend van 4 en 5 februari op heel uiteenlopende plaatsen in de stad. Het huiskamerfestival is goed voor 100 voorstellingen op 40 locaties. Een van de locaties is feestzaal Almacen in de Spaarzaamheidsstraat. De locatie ligt goed verborgen, maar eenmaal binnen gaat een pareltje open vol met snuisterijen die verzameld werden door eigenaar Winfried Ponette. Elk voorwerp die je tegenkomt van aan de deur tot in de ruimte zelf, heeft een eigen verhaal.