Kevin L. alias Clown Tobi overleed in zijn cel in de Brugse gevangenis.
Volledig scherm
Kevin L. alias Clown Tobi overleed in zijn cel in de Brugse gevangenis. © Bart Boterman

Clown Tobi die ex vermoordde overleden in Brugse gevangenis: hij weigerde zijn medicatie te nemen

De 32-jarige Kevin L. uit Oudenburg, beter gekend als Clown Tobi, is zaterdag overleden in zijn cel in de gevangenis van Brugge. Het Brugse parket bevestigt zijn overlijden en omschrijft het als een wanhoopsdaad. De man weigerde om zijn medicatie voor zijn suikerziekte te nemen en zou daaraan gestorven zijn. De bekende clown bracht in mei vorig jaar zijn ex-vriendin Caroline Dombrecht (46) om het leven en verschanste zich daarna gewapend bovenop een appartementsgebouw in Bredene. 

  1. De coronacijfers in Oudenburg van zondag 18 oktober

    De coronacij­fers in Oudenburg van zondag 18 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Oudenburg minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 12. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Oudenburg komt dat getal nu op 126 te liggen. Oudenburg heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  1. De coronacijfers in Oudenburg van dinsdag 13 oktober

    De coronacij­fers in Oudenburg van dinsdag 13 oktober

    In Oudenburg zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 6 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Oudenburg op 63 te liggen. Omdat Oudenburg meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de gemeente terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.