De fjordenpaarden van Equu-Libre lieten het leven door een esdoornvergiftiging. Enkel de shetlandpony overleefde.
Volledig scherm
De fjordenpaarden van Equu-Libre lieten het leven door een esdoornvergiftiging. Enkel de shetlandpony overleefde. © Equu-Libre

Centrum voor hippotherapie verliest alle paarden na esdoornvergiftiging: “Familie, leven en levenswerk kwijt”

De vijf fjordenpaarden van Equu-Libre, een centrum voor paardentherapie in de Ossenweg in Westkerke, zijn vorig weekend gestorven door een esdoornvergiftiging. “Onze wereld is gestopt met draaien. Het voelt aan alsof we onze familie, ons leven en ons levenswerk kwijt zijn”, zeggen eigenaars Ivan Reynaert en Ingeborg De Leenheer. Ze deden alles om hun dieren te redden, maar die hulp mocht niet baten.

25 reacties

 • MYRTHE PASS

  3 jaar geleden
  INNIGE DEELNEMING bij het verlies van jullie familiepaardjes! Onbegrijpelijk dat dit in één weekend kon gebeuren en dat de paarden niet merkten dat die scheutjes giftig zijn. Kan er kwaad opzet mee gemoeid zijn? Het Shetlandertje zal waarschijnlijk niet van de scheuten gegeten hebben.
 • Geert Vermuyten

  3 jaar geleden
  Zéér triest!!! Heb ook ooit een shetter verloren aan dit. Wist toen niet beter... Met die voorjaarsstormen kunnen die zaden echt kilometers ver van de boom vallen !!!!! Op stal en in het voorjaar na de stormen met bladzuiger de weilanden af ....!!!!
 • irene van impe

  3 jaar geleden
  Als men dit weet, waarom dan die esdoorns naast een weide laten staan? Veel sterkte voor het verlies van de paardjes!
 • Annelies Graham

  3 jaar geleden
  Heel veel sterkte met dit enorme verlies en trauma wat jullie moeten verwerken. In 2013 had ik 3 paarden ziek met AM. 1 paard heeft het niet overleefd. Het heeft er vreselijk ingehakt bij ons. Het vertrouwen in je erf is volledig weg en bij jullie nu ook nog eens leeg. Dikke knuffel en steun elkaar! Annelies
 • marie-claire de bosscher

  3 jaar geleden
  wat erg, veel sterkte.
 1. Zo VeloVeilig is Oudenburg: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Oudenburg

  Zo VeloVeilig is Oudenburg: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Knokke-Heist hebben 74 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 2. ASSISEN. Alexander Dean (29) schuldig aan viervoudige moord en foltering van fotograaf: “Hij had feiten ruim op voorhand aangekondigd via sociale media”
  Play
  Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

  ASSISEN. Alexander Dean (29) schuldig aan viervoudi­ge moord en foltering van fotograaf: “Hij had feiten ruim op voorhand aangekon­digd via sociale media”

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Na een ganse dag pleidooien werd Dean woensdagavond schuldig bevonden aan viervoudige moord en foltering. Herlees alle gebeurtenissen nog eens in onze liveblog hieronder.
 1. Oostends grillrestaurant My Way wellicht weken gesloten door zware keukenbrand: “Overal was zwarte rook te zien. Het is verschrikkelijk”
  PREMIUM
  Oostende

  Oostends grillres­tau­rant My Way wellicht weken gesloten door zware keuken­brand: “Overal was zwarte rook te zien. Het is verschrik­ke­lijk”

  “De volledige keuken is zwartgeblakerd. En zeggen dat we pas twee jaar geleden alles vernieuwden. Wellicht zullen we enkele weken gesloten blijven.” De zaakvoerder van grillrestaurant My Way zit met de handen in het haar nadat een zware uitslaande brand zaterdagmiddag de volledige keuken vernielde. De oorzaak ligt bij een friteuse die vuur vatte, waarna de vlammen zich verspreidden via de dampkap. De brandweer kon wel nóg erger voorkomen.