Peter Velle en Joke Debevere bij hun Spaans Tolhuis. De kelder is in oorspronkelijke staat gebracht, de westelijke gevel werd vrijgemaakt en in de tuin ligt een platform waar tegen de zomer een bar komt.
Volledig scherm
Peter Velle en Joke Debevere bij hun Spaans Tolhuis. De kelder is in oorspronkelijke staat gebracht, de westelijke gevel werd vrijgemaakt en in de tuin ligt een platform waar tegen de zomer een bar komt. © Benny Proot

Benieuwd naar geschiedenis Spaans Tolhuis? Duik in het verleden
tijdens Erfgoeddag

Peter Velle en Joke Debevere hebben na ruim een jaar de eerste restauratiefase van het historische en beschermde Spaanse tolhuis bij de sluis van Plassendale af. Tegen 2021 zou hier een knap fietsrustpunt en cultuurzolder moeten verschijnen. Iedereen is zondag welkom tijdens Erfgoeddag om meer te weten te komen over het minutieuze restauratieproces en de mooie toekomstplannen.

0 reacties

 1. Hacker richt zich op boekentassenmerk Jeune Premier: “Eerste modeshow kwam bijna in het gedrang”
  PREMIUM
  Oostende

  Hacker richt zich op boekentas­sen­merk Jeune Premier: “Eerste modeshow kwam bijna in het ge­drang”

  Wie Jeune Premier niet kent, heeft wellicht zelf geen kinderen. De fantasierijke boekentassen van de Oostendse wereldspeler zijn een stijlicoon geworden. “We zijn geëvolueerd naar een modemerk. Een modeshow voor onze nieuwe collectie kon niet langer ontbreken", zegt zaakvoerster Hélène Fransen. En dus werd het regenboogzebrapad in Oostende ingelijfd als catwalk, om hun nieuwe pareltjes wereldkundig te maken. Al dreigde een hacker het ‘moment de gloire' volledig te verpesten.
 2. Brand uitgebroken in Europacentrum, hoogste gebouw van de kust: 33 bewoners geëvacueerd
  Play
  Oostende

  Brand uitgebro­ken in Europacen­trum, hoogste gebouw van de kust: 33 bewoners geëvacu­eerd

  In Oostende is donderdagmorgen rond 4.20 uur brand uitgebroken in het Europacentrum, het hoogste gebouw van de kust. “Het vuur ging op de vijfde verdieping gepaard met felle rook, die zich via de luchtkokers had verspreid”, zegt brandweerkapitein Dries Van der Veken. Volgens burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) moeten er ingrepen gebeuren aan het gebouw uit veiligheidsoverwegingen.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt
  Play
  dieren

  Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt