Een van de wagens belandde ei zo na in het kanaal, maar werd tegengehouden door de vangrails. De wagen is wel total loss.
Volledig scherm
Een van de wagens belandde ei zo na in het kanaal, maar werd tegengehouden door de vangrails. De wagen is wel total loss. © Bart Boterman

Automobilist belandt ei zo na in kanaal na zware klap aan Zandvoordebrug

OudenburgBij de Zandvoordebrug in Oudenburg is vrijdagmiddag een zware botsing gebeurd. Eén wagen eindigde bijna in het kanaal, maar werd nog net tegengehouden door de vangrails. De auto is wel rijp voor de schroothoop. 

 1. Zeven gewonden bij zwaar ongeval met Lijnbus, mogelijk door defecte remmen
  PREMIUM
  Gistel

  Zeven gewonden bij zwaar ongeval met Lijnbus, mogelijk door defecte remmen

  In Gistel is dinsdag iets over 14 uur een Lijnbus met zware impact tegen een gevel gecrasht. Zeven slachtoffers, onder wie de chauffeur, zijn naar het ziekenhuis gebracht. “Volgens de eerste informatie en verklaringen van de chauffeur zouden de remmen van de bus het hebben begeven”, zegt burgemeester Gauthier Defreyne (Open Vld). “We wachten eerst het onderzoek af. Het is te voorbarig om nu al conclusies te trekken”, zegt De Lijn.
 2. Strandbars trekken aan alarmbel en zien opmerkelijk fenomeen opduiken: “De frigoboxtoeristen zijn opnieuw uitgevonden”
  Play
  Kust

  Strandbars trekken aan alarmbel en zien opmerke­lijk fenomeen opduiken: “De frigobox­toe­ris­ten zijn opnieuw uitgevon­den”

  De strandbarhouders aan onze kust hebben er een slechte start van de paasvakantie opzitten. Het verhuren van de ligzetels en aanbieden van takeaway weegt niet op tegen het verbod op alcoholverkoop en terrassen. Rendabel is het voorlopig allerminst. Met lede ogen zien ze bovendien aan hoe dagjestoeristen gepakt en gezakt met een frigobox genieten op het strand. “De terrassen moeten weer open”, roepen de uitbaters op.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. “Een cavaatje na het fietsen? Wij lusten ook graag een biertje!”: vrouwelijke wielerclubs worden steeds populairder en zijn al lang geen uitzondering meer
  PREMIUM
  Brugge/Jabbeke/Diksmuide/Oostkamp/Bredene

  “Een cavaatje na het fietsen? Wij lusten ook graag een biertje!”: vrouwelij­ke wieler­clubs worden steeds populair­der en zijn al lang geen uitzonde­ring meer

  De tijd dat fietsen op zondag een mannenzaak is, ligt definitief achter ons. Vrouwelijke wielerclubs schieten her en der als paddenstoelen uit de grond en corona heeft die trend alleen maar versterkt. Sommige ploegjes nemen zelfs al het woord ledenstop in de mond. Maar wat maakt wielrennen plots zo populair bij vrouwen? En waarin onderscheiden zij zich van de mannelijke wielertoeristen? Wij vroegen het aan de Fietsvedetjes en enkele andere populaire clubjes in de kustregio. Eén ding is zeker: de vrouwen lusten evengoed een biertje na hun ritjes.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen