De ambulancier van de post Jabbeke getuigt over zware agressie tijdens een interventie in Oudenburg. De man blijft liever anoniem.
Volledig scherm
PREMIUM
De ambulancier van de post Jabbeke getuigt over zware agressie tijdens een interventie in Oudenburg. De man blijft liever anoniem. © Benny Proot

Ambulancier (25) slachtoffer van zware agressie: “Enige bekommernis was zo snel mogelijk uit ziekenwagen raken. Maar ik kon niet weg”

Oudenburg/JabbekeEen ambulancier (25) is achttien dagen werkonbekwaam door een zwaar geval van zinloos geweld tijdens een interventie. De dader was onder invloed van een cocktail van alcohol en medicatie. “Uit het niets sloegen zijn stoppen door. Onbegrijpelijk. Wij zijn er nochtans om te helpen”, getuigt het slachtoffer, dat anoniem wil blijven. “Wat zich donderdag afspeelde in de ziekenwagen, is nog tientallen keren door mijn hoofd gegaan.”

  1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
    Gouden 11
    1

    Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

    Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.