De ambulancier van de post Jabbeke getuigt over zware agressie tijdens een interventie in Oudenburg. De man blijft liever anoniem.
Volledig scherm
PREMIUM
De ambulancier van de post Jabbeke getuigt over zware agressie tijdens een interventie in Oudenburg. De man blijft liever anoniem. © Benny Proot

Ambulancier (25) slachtoffer van zware agressie: “Enige bekommernis was zo snel mogelijk uit ziekenwagen raken. Maar ik kon niet weg”

Oudenburg/JabbekeEen ambulancier (25) is achttien dagen werkonbekwaam door een zwaar geval van zinloos geweld tijdens een interventie. De dader was onder invloed van een cocktail van alcohol en medicatie. “Uit het niets sloegen zijn stoppen door. Onbegrijpelijk. Wij zijn er nochtans om te helpen”, getuigt het slachtoffer, dat anoniem wil blijven. “Wat zich donderdag afspeelde in de ziekenwagen, is nog tientallen keren door mijn hoofd gegaan.”

 1. Justine (23), die zelf met reumaklachten kampt, loopt marathon voor goede doel: “Iederéén kan met reuma te maken krijgen, ook jongeren”
  Oudenburg

  Justine (23), die zelf met reumaklach­ten kampt, loopt marathon voor goede doel: “Iederéén kan met reuma te maken krijgen, ook jongeren”

  Een straffe stunt van Justine Vienne uit deelgemeente Westkerke. De 23-jarige jongedame uit deelgemeente Westkerke moet afrekenen met reumatische aandoeningen, maar traint volop om een marathon te lopen en zo het wetenschappelijk onderzoek naar de chronische spierziekte te sponsoren. “Ik wil mensen ook sensibiliseren en het gezondheidsthema extra in de kijker plaatsen”, zegt Justine. Ze krijgt de volle steun van het stadsbestuur.
 1. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing

 2. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij