De ambulancier van de post Jabbeke getuigt over zware agressie tijdens een interventie in Oudenburg. De man blijft liever anoniem.
Volledig scherm
PREMIUM
De ambulancier van de post Jabbeke getuigt over zware agressie tijdens een interventie in Oudenburg. De man blijft liever anoniem. © Benny Proot

Ambulancier (25) slachtoffer van zware agressie: “Enige bekommernis was zo snel mogelijk uit ziekenwagen raken. Maar ik kon niet weg”

Oudenburg/JabbekeEen ambulancier (25) is achttien dagen werkonbekwaam door een zwaar geval van zinloos geweld tijdens een interventie. De dader was onder invloed van een cocktail van alcohol en medicatie. “Uit het niets sloegen zijn stoppen door. Onbegrijpelijk. Wij zijn er nochtans om te helpen”, getuigt het slachtoffer, dat anoniem wil blijven. “Wat zich donderdag afspeelde in de ziekenwagen, is nog tientallen keren door mijn hoofd gegaan.”

 1. Burgerplatformen reageren op Ventilus-eindrapport met open brief: “Bovengrondse verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Burgerplat­for­men reageren op Ventilus-eindrap­port met open brief: “Boven­grond­se verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”

  De West-Vlaamse burgerplatformen die zich al langer verzetten tegen een nieuwe bovengrondse hoogspanningsverbinding hebben een gezamenlijke open brief geschreven, waarmee ze reageren op het lijvige rapport van Ventilus-intendant Guy Vloebergh. De burgerplatformen noemen de opdracht van Vloebergh mislukt en blijven pleiten voor een ondergrondse verbinding. Opmerkelijk is dat ze ook aanhalen dat de wisselstroomknoop in Brugge heel Europa kwetsbaar maakt.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?