Zwemmen in de diepe Donkvijver: is dat veilige te organiseren? Het stadsbestuur is daar nog altijd niet uit. Dus mag het voorlopig niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwemmen in de diepe Donkvijver: is dat veilige te organiseren? Het stadsbestuur is daar nog altijd niet uit. Dus mag het voorlopig niet. © Foto Ronny De Coster

Zwemmen in de Donkvijver in Oudenaarde? “Het zal zeker nog niet voor deze zomer zijn”

OudenaardeWie de hoop had om deze zomer een frisse duik te maken in de Oudenaardse Donkvijver, kan die maar beter meteen opbergen. Hoewel sportschepen Peter Simoens (Open Vld) vorig jaar vertelde de praktische problemen best wel oplosbaar leken, blijkt er toch meer onderzoek nodig. “We zetten een studiebureau aan het werk", kondigt Simoens aan. De politieke jongerenorganisatie Jongsocialisten Oudenaarde, die al vijf jaar strijd voert tegen het zwemverbod, reageert ontgoocheld.

  1. 
André Vansteenbrugge ziet Oudenaarde en de buurgemeenten om verschillende redenen niet bij elkaar passen: “Zelfs de manier waarop ons afvalwater wegstroomt, verschilt grondig”
    PREMIUM
    Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-Petegem

    André Vansteen­brug­ge ziet Oudenaarde en de buurgemeen­ten om verschil­len­de redenen niet bij elkaar passen: “Zelfs de manier waarop ons afvalwater wegstroomt, verschilt grondig”

    “Een gemeentefusie tussen Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem kan niet goed aflopen”, vindt André Vansteenbrugge, Oudenaards gemeenteraadslid en schrijver van een “sprookje” over de fusie. Hij bekijkt ze op een manier waarop anderen het nog niet deden en ziet het mogelijke opdoeken van de gemeentescholen en hoe ook sociale woningen en zelfs de rioleringen een gelukkig huwelijk in de weg staan.