Hilde Pattyn verkleedt zich ook zelf in de Fietel. “Niemand neemt daar aanstoot aan. Integendeel", zegt ze. “Maar dit is achterlijk en stigmatiserend", vindt Maud Wybraeke.
Volledig scherm
Hilde Pattyn verkleedt zich ook zelf in de Fietel. “Niemand neemt daar aanstoot aan. Integendeel", zegt ze. “Maar dit is achterlijk en stigmatiserend", vindt Maud Wybraeke. © Repro Ronny De Coster

‘Zwartepietenrel’ in Eine: Groen-gemeenteraadslid wil niet dat figuranten zich nog verkleden als iemand van ander ras

In de Oudenaardse deelgemeente Eine lijkt een heuse zwartepietenrel in de maak. Groen-gemeenteraadslid Maud Wybraeke wil een reglement dat figuranten van de Fietelstoet verbiedt om zich ter verkleden als Afrikaan. Ook een vermomming als pakweg Mexicaan of Chinees vindt ze aanstootgevend. “Het is een achterlijke praktijk”, klinkt het. “Maar een zwarte cafébazin trakteert me wel elk jaar omdat ze mijn act zo tof vindt. Wie maakt zich hierover druk, behalve die politica die onze stoet niet kent”, reageert Hilde Pattijn van het organiserende feestcomité.

264 reacties

 • Michel Den Dikke

  1 jaar geleden
  Ik ga mij verkleden als imam Merkel, of als Macron en in geval van dat laatste plak ik gewoon een opblaasbare sexpop aan mijn kostuum en teken er een paar rimpels op.
 • GERARD DE PELECIJN

  1 jaar geleden
  Het leven is een toneelspel, iedereen verkleed zich hoe dat men zich wil, al is het een gans jaar door met een politiek ganzenspel!
 • Jean-Pierre Vercruysse

  1 jaar geleden
  Dat die groene madam in de bomen gaat zitten tussen de groene bladeren! Laat toch een historisch feest zoals het jaren is!!!!
 • Freddy De Vuyst

  1 jaar geleden
  Wat is dat met al die pubers die ons de les proberen te lezen? Iedere maand komt er wel ergens een puber in het nieuws omdat ie het ergens niet mee eens is.
 • Ulrik De Man

  1 jaar geleden
  Het Groen-gemeenteraadslid in Oudenaarde en studente Arabistiek en Politicologie gewaagt van een “achterlijke praktijk Een studente ... da zegt genoeg ... Dat meisje doet er goed aan nog wat verder te studeren want 't is blijkbaar hard nodig ...
 1. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”

 2. Alle dieren zijn coronavrij in de zoo van Antwerpen en Planckendael
  Play

  Alle dieren zijn coronavrij in de zoo van Antwerpen en Plancken­dael