Door de brand ontstond een dikke zwarte rookpluim, die tot kilometers ver te zien was.
Volledig scherm
Door de brand ontstond een dikke zwarte rookpluim, die tot kilometers ver te zien was. © Ronny De Coster

Zware brand bij Boomkwekerij De Bock in Nederename: één werknemer lichtgewond en asbest vrijgekomen

Aan de Pelikaanstraat in Nederename, bij Oudenaarde, is een zware brand uitgebroken bij boomkwekerij De Bock. Bij de brand is één Poolse werknemer lichtgewond geraakt, zo meldt het parket Oost-Vlaanderen, dat een branddeskundige heeft aangesteld om de oorzaak te achterhalen.

 1. Nieuw wegdek, gescheiden fietspaden en hoge busperrons moeten Weldenstraat (46) in Oudenaarde veiliger maken
  PREMIUM
  Welden

  Nieuw wegdek, gescheiden fietspaden en hoge busperrons moeten Welden­straat (46) in Oudenaarde veiliger maken

  Wegen en Verkeer laat de Weldenstraat in Oudenaarde vernieuwen. De drukke, maar oncomfortabele en niet erg veilige verbindingsweg tussen Zwalm en Oudenaarde krijgt een wegdek in asfalt, veiligere bushaltes en aan beide kanten een fietspad. Daardoor wordt de Weldenstraat ook breder en zijn er nog onteigeningen nodig. De graafmachines zouden er in 2024 aan de slag gaan.
 2. Boomkweker meet schade op na indrukwekkende brand in Nederename: “Dit was niet meer te redden, maar we bouwen dit samen weer op”
  PREMIUM
  Nederename

  Boomkweker meet schade op na indrukwek­ken­de brand in Nederename: “Dit was niet meer te redden, maar we bouwen dit samen weer op”

  “Ik sta er nog altijd van de kijken hoe snel het vuur hier door het huis en de omgeving heeft geraasd en ik ben ook wel een beetje geschokt door het ramptoerisme, dat de brandweer zelfs heeft gehinderd”, bedenkt Koen De Bock de dag nadat zijn boomkwekerij in Nederename getroffen werd door een indrukwekkende brand. Hij toont de schade en die is groot.