De Graaf van Landaststraat krijgt een nieuwe riolering en een wegdek in asfalt.
Volledig scherm
De Graaf van Landaststraat krijgt een nieuwe riolering en een wegdek in asfalt. © Foto Ronny De Coster

Werkzaamheden Graaf van Landaststraat starten volgende week: een half jaar verkeershinder

Oudenaarde/EineDe eerste werkzaamheden in de aanloop naar de heraanleg van de Graaf van Landaststraat in Oudenaarde gaan op 15 september van start. Het gaat om de vernieuwing en verplaatsing van de nutsleidingen, een werk dat tot eind dit jaar zal duren. Daarna start de eigenlijke vernieuwing van de weg.

 1. Hof van beroep geeft Global Herpelgem boete en eist dat werken ongedaan worden gemaakt: “Geen correcte vergunning om koelwaterbekken op te vullen”
  PREMIUM
  KLUISBERGEN

  Hof van beroep geeft Global Herpelgem boete en eist dat werken ongedaan worden gemaakt: “Geen correcte vergunning om koelwater­bek­ken op te vullen”

  Het hof van beroep in Gent heeft Global Herpelgem veroordeeld tot een boete van 240.000 euro voor het opvullen van een koelwaterbekken op de vroegere site van de Ruiense elektriciteitscentrale zonder de vereiste vergunning. Burgemeester Willequet (Gemeentebelangen) is bestuurder van Global Herpelgem. “De ontwikkeling van de site gaat verder, maar niet op de plaats van het koelwaterbekken”, reageert hij.
 2. Tissenhovemolen heeft speciale plek in hart van molenaar Bruun, ook al joeg die hem bijna de dood in: “Ik popel om hem weer te laten draaien”
  PREMIUM
  Mater

  Tissenhove­mo­len heeft speciale plek in hart van molenaar Bruun, ook al joeg die hem bijna de dood in: “Ik popel om hem weer te laten draaien”

  De misschien wel oudste windmolen van het land wacht op een grondige restauratie. De Tissenhovemolen in Mater viel twee jaar geleden letterlijk stil nadat een wiek afbrak. Dat molenaar Bruun Leroy (58) dat schrikwekkende schouwspel nog kan navertellen, heeft hij te danken aan zijn snelle reflexen. “Die heb je wel nodig als een 700 kilogram zware balk op je komt afgevlogen”, knipoogt hij.
 1. Oudenaarde bouwt energiezuinige noodwoningen bovenop fietserstunnel in Leupegem
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Oudenaarde bouwt energiezui­ni­ge noodwonin­gen bovenop fietsers­tun­nel in Leupegem

  Boven de uitgang van de nog te bouwen fietstunnel in Leupegem wil de Stad Oudenaarde vijf energiezuinige noodwoningen bouwen. Met de bouw is een investering van bijna anderhalf miljoen euro gemoeid. “We dienden bij het Agentschap Wonen Vlaanderen een aanvraag in voor een subsidie van 50%”, zeggen schepen van Openbare Werken John Adam en schepen van Sociaal Beleid Mathieu Mas.