Was vrouw aan het slaapwandelen toen ze brand stichtte bij haar buren? Parket vraagt vrijspraak

OUDENAARDEDe 54-jarige M.P. moest zich voor de correctionele rechtbank van Oudenaarde verantwoorden voor de brandstichting op 13 januari 2019 bij haar naaste buren, een gezin met twee jonge kinderen, in de Klaproosstraat in Eine. Een auto en een carport gingen toen in de vlammen op. Op de beelden van de bewakingscamera was te zien dat M.P. de schuldige was. Maar toch vraagt ook de openbare aanklager de vrijspraak.

  1. Mijn Gemeente. Aimé Delagrange was één van de eerste werknemers van Willy Naessens: “Mijn hele leven situeert zich in en om Domein De Ghellinck”
    PREMIUM

    Mijn Gemeente. Aimé Delagrange was één van de eerste werknemers van Willy Naessens: “Mijn hele leven situeert zich in en om Domein De Ghellinck”

    Naast de ingang van het Domein De Ghellinck in Elsegem in de Kortrijkstraat woont Aimé Delagrange (76), samen met zijn vrouw sedert 54 jaar Wivine Hebbrecht (74). Kinderen hebben ze niet, wel drie levendige honden, 35 dure vissen en 34 deels geadopteerde eenden in een (veel te) grote vijver. “We zijn gelukkig”, vertellen ze. En dat geluk heeft veel te maken met de plek waar ze al nagenoeg hun hele leven verblijven.
    Wortegem-Petegem
  1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
    Mijntelco

    Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

    Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
  2. Twee ticketjes van 3,40 euro kosten zwartrijder uiteindelijk 70.000 euro: “Hij betaalde, maar toen kwam die vuistslag...”
    PREMIUM

    Twee ticketjes van 3,40 euro kosten zwartrij­der uiteinde­lijk 70.000 euro: “Hij betaalde, maar toen kwam die vuistslag...”

    Een treinreiziger uit Waregem moet aan HR Rail, de NMBS en treinbegeleider Jeremy Soudant (34) uit Oudenaarde een schadevergoeding van zo’n 70.000 euro betalen na een vuistslag die de controleur heel wat ellende bezorgde. Lees hieronder het verhaal van Jeremy, die pas na een jaar weer aan het werk kon als treinbegeleider. “Maar het geweld is nog altijd niet verdwenen, dat heb ik helaas opnieuw aan den lijve ondervonden.”
    Oudenaarde