De boekentasjes zijn afgeleverd bij de sociale kruidenier, die ervoor zorgt dat ze terecht komen in gezinnen die de steun kunnen gebruiken.
Volledig scherm
De boekentasjes zijn afgeleverd bij de sociale kruidenier, die ervoor zorgt dat ze terecht komen in gezinnen die de steun kunnen gebruiken. © Repro DCRB

Vooruit Oudenaarde en Wortegem-Petegem zamelen meer dan 200 boekentasjes in

Oudenaarde/Wortegem-PetegemVooruit Oudenaarde en Wortegem-Petegem hebben samen boekentasjes ingezameld, die via de sociale kruidenier De Kaba terecht komen bij gezinnen met kinderen die een nieuw boekentasje goed kunnen gebruiken, maar daar niet altijd de centen voor hebben.

  1. Tissenhovemolen heeft speciale plek in hart van molenaar Bruun, ook al joeg die hem bijna de dood in: “Ik popel om hem weer te laten draaien”
    PREMIUM
    Mater

    Tissenhove­mo­len heeft speciale plek in hart van molenaar Bruun, ook al joeg die hem bijna de dood in: “Ik popel om hem weer te laten draaien”

    De misschien wel oudste windmolen van het land wacht op een grondige restauratie. De Tissenhovemolen in Mater viel twee jaar geleden letterlijk stil nadat een wiek afbrak. Dat molenaar Bruun Leroy (58) dat schrikwekkende schouwspel nog kan navertellen, heeft hij te danken aan zijn snelle reflexen. “Die heb je wel nodig als een 700 kilogram zware balk op je komt afgevlogen”, knipoogt hij.