De slechtvalken hebben 5 kuikens
Volledig scherm
De slechtvalken hebben 5 kuikens © DCRB

Vijfde kuiken komt ter wereld in nest van slechtvalken in Oudenaarde

OudenaardeIn het nest van de slechtvalken in de Walburgatoren in Oudenaarde zijn alle eieren uitgebroed. Er zijn nu maar liefst 5 kuikentjes slechtvalken.

 1. HUIZENJACHT. Olsene, de kleinste deelgemeente van Zulte: “Voor een nieuwbouwwoning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Olsene, de kleinste deelgemeen­te van Zulte: “Voor een nieuwbouw­wo­ning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen, en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek op de lokale immomarkt. Deze week: Olsene, dat samen met Zulte en Machelen-aan-de-Leie de gemeente Zulte vormt. “Olsene bevindt zich niet ver van de steden Deinze en Waregem en dankzij de aanwezigheid van het op- en afrittencomplex van de E17 is er een vlotte verbinding met Kortrijk en Gent. Het is dan een trekpleister voor jonge gezinnen die Gent en Deinze ontvluchten”, klinkt het.
  Zulte
 2. Gaslek voor de deur, bommetje in gerechtszaal: verdediging wil dat dossier over Armeense tennismaffia grondig wordt herwerkt

  Gaslek voor de deur, bommetje in gerechts­zaal: verdedi­ging wil dat dossier over Armeense tennismaf­fia grondig wordt herwerkt

  Vandaag ging het proces rond een Armeense bende die het resultaat van zo’n 400 tenniswedstrijden vervalste van start. Er mag vanmorgen dan wel een gaslek voor het gerechtsgebouw geweest zijn, de echte ontploffing veroorzaakte advocaat Walter Van Steenbrugge. Hij noemde het dossier ‘une poubelle’ en vroeg dat het werd herwerkt. Volgende week beslist de rechtbank of dat inderdaad moet.
  Oudenaarde