VIDEO - Meer dan vierhonderd scholieren op startfeest van Dag van de Jeugdbeweging

0 reacties

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. “Wat eten we en speel ik mee bingo?”: Woonzorg Oudenaarde wil bewoners nog meer inspraak geven
  PREMIUM
  Oudenaarde

  “Wat eten we en speel ik mee bingo?”: Woonzorg Oudenaarde wil bewoners nog meer inspraak geven

  In de stedelijke woonzorgcentra Scheldekant in Eine en de Meerspoort in Oudenaarde krijgen de inwoners voortaan (nog meer) inspraak in de organisatie van de instelling. “We krijgen van het Koning Boudewijnstichting zelfs 5.000 euro om personeel hiervoor op te leiden”, zegt directeur Geert Leliaert. Waarover krijgen de ouderlingen dan wel een vinger in de pap? En hoe organiseer je zoiets in een rusthuis?
 1. Waarom vroeg Oudenaarde amper subsidies om fietspaden aan te leggen?
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Waarom vroeg Oudenaarde amper subsidies om fietspaden aan te leggen?

  “0,31 euro per inwoner is wat Oudenaarde aan Vlaamse subsidies krijgt uit het Kopenhagenfonds voor de aanleg van fietsinfrastructuur in de stad. Voor elke twee euro die steden en gemeenten investeren in de aanleg of verbetering van fietspaden, legt Vlaanderen één euro bij. “Sommige steden en gemeenten, waaronder de buren Maarkedal, Kluisbergen en Wortegem-Petegem maakten van die subsidiepot gretig gebruik, maar Oudenaarde toonde wel héél weinig ambitie”, stelt oppositieraadslid Dagmar Beernaert (Vooruit) vast. Schepen van Mobiliteit Peter Simoens (Open Vld) legt uit hoe dat komt.