Eind augustus brandden bij OIP in Oudenaarde twee legervoertuigen uit. Dat het om kwaad opzet ging, was meteen duidelijk.
Volledig scherm
Eind augustus brandden bij OIP in Oudenaarde twee legervoertuigen uit. Dat het om kwaad opzet ging, was meteen duidelijk. © Foto Ronny De Coster

Verdachte (31) nog minstens maand langer in cel voor brand die twee pantservoertuigen vernielde bij Oudenaards bedrijf

Oudenaarde/GentDe 31-jarige Gentenaar, die half oktober is opgepakt voor het in brand steken van twee pantservoertuigen van het Belgische leger bij OIP in Oudenaarde, blijft nog minstens een maand langer in voorhechtenis. Dat heeft de raadkamer in Dendermonde beslist.

 1. Davy Joye (Synergie Oudenaarde) voor duel tegen leider Erwetegem: “Proberen de drie bonuspunten nog te pakken”
  minivoetbal eerste nationale

  Davy Joye (Synergie Oudenaarde) voor duel tegen leider Erwetegem: “Proberen de drie bonuspun­ten nog te pakken”

  ‘Super Friday’ in het minivoetbal. Synergie Domino Oudenaarde, nummer twee in de stand neemt het op tegen competitieleider Indulek Doltcini Erwetegem. Oudenaarde verloor enkel op de eerste speeldag, Erwetegem is met een 35 op 39 aan een indrukwekkende reeks bezig. Kan Synergie Domino Oudenaarde voor spanning zorgen in de strijd om de drie bonuspunten? We vroegen het aan Davy Joye, speler-coach van Synergie.
 2. Waarom vroeg Oudenaarde amper subsidies om fietspaden aan te leggen?
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Waarom vroeg Oudenaarde amper subsidies om fietspaden aan te leggen?

  “0,31 euro per inwoner is wat Oudenaarde aan Vlaamse subsidies krijgt uit het Kopenhagenfonds voor de aanleg van fietsinfrastructuur in de stad. Voor elke twee euro die steden en gemeenten investeren in de aanleg of verbetering van fietspaden, legt Vlaanderen één euro bij. “Sommige steden en gemeenten, waaronder de buren Maarkedal, Kluisbergen en Wortegem-Petegem maakten van die subsidiepot gretig gebruik, maar Oudenaarde toonde wel héél weinig ambitie”, stelt oppositieraadslid Dagmar Beernaert (Vooruit) vast. Schepen van Mobiliteit Peter Simoens (Open Vld) legt uit hoe dat komt.