Foto Ronny De Coster
Volledig scherm
PREMIUM
© Foto Ronny De Coster

Van een lanparty tot een winterbarbecue en van Sinterklaas naar een lichtjesstoet: dit zijn onze tips voor het weekend in de Vlaamse Ardennen en Denderstreek

VLAAMSE ARDENNEN/DENDERSTREEKNog geen plannen voor dit weekend en zin om daar verandering in te brengen? Dan helpen we je graag op weg met zes tips voor activiteiten in de Vlaamse Ardennen en Denderstreek.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Ziekenhuisdirectie reageert voor het eerst op motie wantrouwen door artsen: “Alle beslissingen zijn mee door hen genomen”
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Ziekenhuis­di­rec­tie reageert voor het eerst op motie wantrouwen door artsen: “Alle beslissin­gen zijn mee door hen genomen”

  Ann De Maere, algemeen directeur van het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde, reageert voor het eerst op de motie van wantrouwen die de artsenvereniging tegen haar en tegen de voorzitter van de Raad van Bestuur heeft ingediend. “Die motie is ongegrond en schendt het imago van ons ziekenhuis als betrouwbare partner in fusiegesprekken”, zeggen De Maere en haar afdelingsdirecteurs. Hoe diep het conflict binnen het management van de kliniek wel zit, blijkt uit een mail die de directie dinsdagavond naar het personeel heeft verstuurd.