Vakbondsafgevaardigden spraken het personeel van de zorginstelling toe.
Volledig scherm
Vakbondsafgevaardigden spraken het personeel van de zorginstelling toe. © Foto Ronny De Coster

Vakbonden protesteren aan De Meerspoort tegen mogelijke privatisering van de zorg: “Nefast voor de werkdruk en de kwaliteit”

OudenaardeDe vakbonden voeren vandaag onder meer aan het WZC De Meerpoort in Oudenaarde actie tegen het privatiseringsdecreet waarover het Vlaams parlement vermoedelijk op 6 oktober stemt. “De privatisering en commercialisering van de openbare zorg zijn nadelig voor de kwaliteit van de zorgverlening en voor de werkdruk bij het personeel”, klinkt het.

  1. “Ik heb mijn carrière te danken aan meester Eric”:  wielrenner Dries Devenyns ziet zijn turnmeester terug in de vrije basisschool in Berchem
    PREMIUM
    KLUISBERGEN

    “Ik heb mijn carrière te danken aan meester Eric”: wielrenner Dries Devenyns ziet zijn turnmees­ter terug in de vrije basis­school in Berchem

    Het weerzien tussen wielrenner Dries Devenyns (38) en turnmeester Eric T’Kindt (58) op de speelplaats van de vrije basisschool in Berchem-Kluisbergen is hartelijk. De meester troont zijn vroegere leerling meteen mee naar de turnzaal van toen. Voor Dries het beseft, staat hij op zijn hoofd. En Eric met hem, dat spreekt. “Hij gaat er nog altijd vol voor, merk ik”, glimlacht Dries, eens hij weer vaste grond onder de voeten heeft.