Kris Martin bij Day9
Volledig scherm
Kris Martin bij Day9 © Ronny De Coster

UPDATE. Kunstenaar reageert ludiek op protest van buren. “Ik ben de Primark niet”

143 reacties

 • EM Ve

  2 jaar geleden
  Dat de regering eens stopt met die "verplichte" veel te dure "kunstwerken", beschermde en historische gebouwen en waar er al zo veel van zijn en bijna niemand interesse in heeft. Als het moet, bouw er gewoon wat na in bokrijk, veel goedkoper Wat vandaag als kunst verkocht wordt is gewoon een slag in het gezicht van de belastingbetaler.
 • Jules Lambrecht

  2 jaar geleden
  Zeer jammer dat het kunstwerk 'Day After' van de vermeende 'Marcel Duchamp' ( de WC-pot) ondertussen gestolen en in de Schelde gegooid werd. Geen enkel kunstwerk, hoe controverseel ook, verdient het om in de Schelde te belanden. Gelukkig is een foto gemaakt van de vandaal en werd deze foto overgemaakt aan de politie. Het kunstwerk was een schreeuw naar inspraak en democratisch beleid.
 • Willy Van Driessche

  2 jaar geleden
  Day9 troont sinds enige dagen weer alleen op de Scheldekop. DayAfter (de wc-pot) werd zondagavond om 21.45 u door een positief ingestelde kunstminnaar met bekwame spoed in de Schelde gekeild. Ludieke actie !
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  54.000 euro omdat die kunstenaar public relations heeft opgebouwd. De WC-pot erbij is inderdaad een meerwaarde. Veel meer inhoud nu. Ik zou de twee nog verbinden met een wasdraad met wasknijpers. Elke bezoeker kan er dan iets aan hangen. Dat noemen ze 'interactieve' kunst.
 • Luc De zutter

  2 jaar geleden
  Kunst noemen ze dat het geld buitengooien ja ' de constructeur van dit onozele werk zal zich er vet kunnen aan likken ' en de politiekers zullen ook wel de zakken gevuld zijn wc pot mooier !
 1. Waregem pikt feestdraad weer op, duizenden uitgelaten toeschouwers genieten van BK wielrennen
  Waregem

  Waregem pikt feestdraad weer op, duizenden uitgelaten toeschou­wers genieten van BK wielrennen

  Waregem verleert het feesten gelukkig nooit, zelfs nadat het ons welbekende virus ruim een jaar de pret bedierf. Het normale leven komt weer op gang, zo bleek zondag ook op het BK wielrennen. Langs het parcours daagden waar dat mocht verspreid duizenden - vaak uitgelaten - toeschouwers op. Opvallend: de mondmaskerplicht werd er vaak niet nageleefd. Geen haan die ernaar kraaide. De mensen willen vooral weer normaal doen. Dat belooft eind augustus, op de Waregem Koerse Feesten en de hippische hoogdag in de hippodroom. Het wordt een ongeziene explosie van plezier.