De nieuwe regularisatieaanvraag focust op de kinderen Klejdis, Kejda en Sara.
Volledig scherm
De nieuwe regularisatieaanvraag focust op de kinderen Klejdis, Kejda en Sara. © Ronny De Coster

Uitgewezen Albanese familie doet nieuwe regularisatieaanvraag

NEDERENAME"De politie maakte geen fouten en ging niet onmenselijk tewerk bij het oppakken van het Albanese gezin Kadrija in Nederename." Dat heeft de Oudenaardse burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld) verklaard in de gemeenteraad. Oudenaarde stuurt wel een protestbrief naar federaal staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. Vrienden van het gezin hebben intussen een nieuwe regularisatieaanvraag ingediend om de uitwijzing alsnog tegen te houden.

 1. HUIZENJACHT. Olsene, de kleinste deelgemeente van Zulte: “Voor een nieuwbouwwoning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Olsene, de kleinste deelgemeen­te van Zulte: “Voor een nieuwbouw­wo­ning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen, en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek op de lokale immomarkt. Deze week: Olsene, dat samen met Zulte en Machelen-aan-de-Leie de gemeente Zulte vormt. “Olsene bevindt zich niet ver van de steden Deinze en Waregem en dankzij de aanwezigheid van het op- en afrittencomplex van de E17 is er een vlotte verbinding met Kortrijk en Gent. Het is dan een trekpleister voor jonge gezinnen die Gent en Deinze ontvluchten”, klinkt het.
  Zulte
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Woonzorg Oudenaarde opent nieuw centrum voor dagverzorging in Eine: “Zorgen dat senioren niet in sociaal isolement geraken”
  PREMIUM

  Woonzorg Oudenaarde opent nieuw centrum voor dagverzor­ging in Eine: “Zorgen dat senioren niet in sociaal isolement geraken”

  Woonzorg Oudenaarde heeft officieel het centrum voor dagverzorging Hastings in Eine geopend. “Zo zorgen we ervoor dat zorgbehoevende ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. We willen hen ondersteunen waar nodig”, zegt schepen van Sociale Zaken Mathieu Mas. De directeur van de instelling kondigt voor de toekomst nóg een bijkomende dienstverlening.
  Oudenaarde