Peter Decordier stelde zijn zaal De Qubus maanden ter beschikking als vaccinatiecentrum en hoopte er stilaan weer evenementen te laten organiseren.
Volledig scherm
Peter Decordier stelde zijn zaal De Qubus maanden ter beschikking als vaccinatiecentrum en hoopte er stilaan weer evenementen te laten organiseren. © Foto Ronny De Coster

Uitbater De Qubus Oudenaarde hekelt onduidelijkheid: “Jeugdverenigingen mogen niet feesten in een zaal, maar wel in een danscafé?”

OudenaardeHet regent al de hele tijd annuleringen maar met dit fuifverbod is het wel helemaal verloren”, reageert de Oudenaardse zaaluitbater Peter Decordier op de beslissing van de gouverneur om voor vier weken alle niet-professionele feesten te verbieden. “Het is vooral de halfslachtigheid die me ergert”, zegt Decordier.

 1. Tineke Van hooland verkozen tot nieuwe voorzitter Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde: “Ik neem de fakkel over op een moeilijk moment”
  Oudenaarde

  Tineke Van hooland verkozen tot nieuwe voorzitter Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde: “Ik neem de fakkel over op een moeilijk moment”

  Na het ontslag van Stefaan Vercamer (CD&V) in december vorig jaar als voorzitter van het ziekenhuis in Oudenaarde (AZO) na een motie van wantrouwen door de medische raad, heeft de Oudenaardse OCMW-raad maandagavond gemeenteraadslid Tineke Van hooland (Open VLD) aangeduid als opvolger. De OCMW-raad wil ook dat het AZO een volwaardig basisziekenhuis blijft.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. Een maand lang algemeen feest- en fuifverbod in Oost-Vlaanderen voor ‘niet-professionelen’, Antwerpse gouverneur ziet er geen heil in
  Oost-Vlaanderen

  Een maand lang algemeen feest- en fuifverbod in Oost-Vlaanderen voor ‘niet-professio­ne­len’, Antwerpse gouverneur ziet er geen heil in

  De gouverneur van Oost-Vlaanderen grijpt in. Omwille van de stijgende coronacijfers verbiedt Carina Van Cauter een maand lang alle fuiven en andere gelegenheidsfeesten die niet professioneel omkaderd zijn. In Antwerpen lijkt een dergelijk verbod niet van til. “Het virus is zo alom verspreid dat één maatregel niet zal volstaan”, aldus gouverneur Cathy Berx.