De test- en triagepost van Oudenaarde is gedurende twee jaar de klok rond open geweest.
Volledig scherm
De test- en triagepost van Oudenaarde is gedurende twee jaar de klok rond open geweest. © Ronny De Coster

Test- en triagepost van Oudenaarde sluit de deuren: 40.000 bezoekers in twee jaar

OudenaardeNa exact twee jaar heeft de test- en triagepost van Oudenaarde donderdag de deuren. Meer dan 40.000 mensen deden een beroep op deze post.

 1. Leerlingen Bernardusdriesprong maken kleurrijke schilderijen over de Ronde: “Mensen zullen versteld staan van het talent”
  PREMIUM

  Leerlingen Bernardus­drie­sprong maken kleurrijke schilderij­en over de Ronde: “Mensen zullen versteld staan van het talent”

  Dat de Ronde van Vlaanderen eraan zit te komen, is vanaf deze week te zien in tal van etalages van winkels in Oudenaarde. Leerlingen van Bernardusdriesprong exposeren er kleurrijke schilderijtjes in de sfeer van de koers. “Het is schitterende manier om het centrum kleur te geven en te tonen wat jongeren met een beperking wel kunnen”, zegt hun begeleider Dirk Moreels. Ook Herr Seele komt het verhaal binnenwandelen.
  Oudenaarde
 2. Mijn Gemeente. Aimé Delagrange was één van de eerste werknemers van Willy Naessens: “Mijn hele leven situeert zich in en om Domein De Ghellinck”
  PREMIUM

  Mijn Gemeente. Aimé Delagrange was één van de eerste werknemers van Willy Naessens: “Mijn hele leven situeert zich in en om Domein De Ghellinck”

  Naast de ingang van het Domein De Ghellinck in Elsegem in de Kortrijkstraat woont Aimé Delagrange (76), samen met zijn vrouw sedert 54 jaar Wivine Hebbrecht (74). Kinderen hebben ze niet, wel drie levendige honden, 35 dure vissen en 34 deels geadopteerde eenden in een (veel te) grote vijver. “We zijn gelukkig”, vertellen ze. En dat geluk heeft veel te maken met de plek waar ze al nagenoeg hun hele leven verblijven.
  Wortegem-Petegem
 3. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.