Vaccinatiecentrum De Qubus in Oudenaarde. Anders dan COC in Ronse maar toch ook weer niet.
Volledig scherm
Vaccinatiecentrum De Qubus in Oudenaarde. Anders dan COC in Ronse maar toch ook weer niet. © Foto Ronny De Coster

Te grote verschillen in vaccinatiegraad in Vlaamse Ardennen: “We zoeken mensen die anderen kunnen overtuigen toch hun prik te halen”

OUDENAARDE/RONSEDe vaccinatiezone Vlaamse Ardennen gaat inwoners inzetten om anderen te overtuigen toch hun prik te laten zetten. Geert Naudts, coördinator van de vaccinatiecampagne van De Qubus in Oudenaarde en van COC in Ronse, voert het systeem in nadat bleek dat er grote verschillen zitten in de vaccinatiegraad in de regio. “We zoeken mensen die dorpsgenoten gemakkelijk kunnen bereiken.”

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Oudenaarde bouwt energiezuinige noodwoningen bovenop fietserstunnel in Leupegem
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Oudenaarde bouwt energiezui­ni­ge noodwonin­gen bovenop fietsers­tun­nel in Leupegem

  Boven de uitgang van de nog te bouwen fietstunnel in Leupegem wil de Stad Oudenaarde vijf energiezuinige noodwoningen bouwen. Met de bouw is een investering van bijna anderhalf miljoen euro gemoeid. “We dienden bij het Agentschap Wonen Vlaanderen een aanvraag in voor een subsidie van 50%”, zeggen schepen van Openbare Werken John Adam en schepen van Sociaal Beleid Mathieu Mas.