De vestiging van Syntra aan de Deinzestraat. Het gebouw staat te koop.
Volledig scherm
De vestiging van Syntra aan de Deinzestraat. Het gebouw staat te koop. © Foto Ronny De Coster

Syntra sluit opleidingscentrum

OUDENAARDEHet opleidingscentrum Syntra in Oudenaarde sluit de deuren. "We doen dit schooljaar nog uit, maar daarna verwijzen we cursisten door naar Gent, Aalst en Kortrijk", zegt directeur Thierry Semey. Het gaat om een 180-tal volwassenen die een opleiding voeding, horeca of zorg volgen. "Oudenaarde was een te kleine vestiging geworden. Het is financieel niet langer verantwoord om deze campus open te houden", motiveert hij de sluiting.

 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. Oudenaards bedrijf Ecotrust reinigt immens baggerschip van Jan De Nul met droog ijs: “Materiaal aan boord krijgen was al een huzarenstukje”
  PREMIUM

  Oudenaards bedrijf Ecotrust reinigt immens bagger­schip van Jan De Nul met droog ijs: “Materiaal aan boord krijgen was al een huzaren­stuk­je”

  Technici van het Oudenaardse bedrijf Ecotrust keren terug van een niet-alledaagse opdracht in de haven van Zeebrugge. Met een droge reinigingstechniek, waarin de firma is gespecialiseerd, heeft ze de machinekamer van de bekende en gigantisch grote hopperzuiger Kashuu van baggerbedrijf Jan De Nul onder handen genomen. “Het was een immense klus vol uitdagingen”, vertellen Frank van Landewijk en Els Coppens van Ecotrust.
  Oudenaarde
 3. Wat te doen in de Vlaamse Ardennen: deze 10 bezienswaardigheden mag je niet missen

  Wat te doen in de Vlaamse Ardennen: deze 10 beziens­waar­dig­he­den mag je niet missen

  Zin om er even tussenuit te knijpen? De Vlaamse Ardennen zijn de ideale uitvalsbasis voor een uitstap dicht bij huis. De streek is vooral gekend als de bakermat voor het wielrennen, maar er valt nog heel wat meer te beleven: van een wandeling in het Kluisbos tot smullen van heerlijke mattentaarten. Geen idee waar te beginnen? Wij geven je alvast tien tips met bezienswaardigheden en activiteiten die je niet mag missen.
  Oudenaarde