Vande Moortel wil de ontginingsputten langs de Schelde dempen en vraagt om daarvoor ook "grond met hogere waarden" te mogen aanvoeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Vande Moortel wil de ontginingsputten langs de Schelde dempen en vraagt om daarvoor ook "grond met hogere waarden" te mogen aanvoeren. © Foto Ronny De Coster

Steenbakkerij Vande Moortel wil aanlegsteiger bouwen voor vullen van leem- en zandputten langs de Schelde: “Verontrustend dat bedrijf ook vervuilde grond wil storten”

OudenaardeDe Oudenaardse Steenbakkerij Vande Moortel wil de putten langs de Schelde, die zijn ontstaan door de ontginning van leem en zand, opvullen. Het bedrijf dient daarom een vergunning in voor de bouw van een aanlegsteiger waar boten grond kunnen aanvoeren. “Wat ons ongerust maakt, is dat het bedrijf ook vervuilde grond wil storten”, reageert de partij Groen.

  1. Oudenaarde klaar voor drie dagen Adriaen Brouwer Bierfeesten: “We hebben alles in huis om er de grootste editie ooit van de maken”
    PREMIUM
    Oudenaarde

    Oudenaarde klaar voor drie dagen Adriaen Brouwer Bierfees­ten: “We hebben alles in huis om er de grootste editie ooit van de maken”

    De Adriaen Brouwer Bierfeesten die dit weekend in Oudenaarde plaatsvinden, hebben volgens organisator Peter Decordier alles om de grootste te worden ooit. “Ons programma was nooit zo uitgebreid en zo sterk. Met Soulsister, Get Ready!, Ilsen & Verhulst, Cleymans & Van Geel, 2Fabiola en #LikeMe trekken we echt wel alle registers open”, verzekert Decordier.