Joris De Bock van Starconstruct.
Volledig scherm
PREMIUM
Joris De Bock van Starconstruct. © Foto Ronny De Coster

Starconstruct Oudenaarde bouwt mee aan indrukwekkende glazen spiegellift naar platform boven skyline van New York

OudenaardeHet Oudenaardse bedrijf Starconstruct heeft haar stempel gedrukt op een indrukwekkend bouwwerk in de wijk Manhattan in New York. De ingenieurswerk voor de glazen lift naar een nieuw spectaculair uitkijkplatform op vierhonderd meter boven The Big Apple is het werk van het team van Joris De Bock. “We zijn veel gewoon, maar dit was toch een technisch huzarenstukje”, bekent de ondernemer.

 1. Ook Groen, N-VA en Vooruit Oudenaarde willen volksraadpleging over fusie
  Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-Petegem

  Ook Groen, N-VA en Vooruit Oudenaarde willen volksraad­ple­ging over fusie

  Oppositiepartijen Groen, N-VA en Vooruit Oudenaarde vragen in een gezamenlijk communiqué aan het stadsbestuur om een volksraadpleging te organiseren over een mogelijke fusie met de buurgemeenten Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem. “Als het stadsbestuur -zoals beloofd- de inwoners echt wil laten meebeslissen, dan mag een volksraadpleging geen taboe zijn”, motiveren ze.
 2. “Ik heb mijn carrière te danken aan meester Eric”: wielrenner Dries Devenyns ziet zijn turnmeester terug in de vrije basisschool in Berchem
  PREMIUM
  KLUISBERGEN

  “Ik heb mijn carrière te danken aan meester Eric”: wielrenner Dries Devenyns ziet zijn turnmees­ter terug in de vrije basis­school in Berchem

  Het weerzien tussen wielrenner Dries Devenyns (38) en turnmeester Eric T’Kindt (58) op de speelplaats van de vrije basisschool in Berchem-Kluisbergen is hartelijk. De meester troont zijn vroegere leerling meteen mee naar de turnzaal van toen. Voor Dries het beseft, staat hij op zijn hoofd. En Eric met hem, dat spreekt. “Hij gaat er nog altijd vol voor, merk ik”, glimlacht Dries, eens hij weer vaste grond onder de voeten heeft.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.