Kristophe Thijs in KBO Levensblij, waar ouders zelf vakantieopvang organiseren. "We zijn héél blij met de steun van de stad.".
Volledig scherm
Kristophe Thijs in KBO Levensblij, waar ouders zelf vakantieopvang organiseren. "We zijn héél blij met de steun van de stad.". © Foto Ronny De Coster

Stad schiet ouders te hulp na noodkreet

OUDENAARDEGive us a break, het opvanginitiatief dat ouders van kinderen met een beperking organiseren, krijgt van de stad Oudenaarde een subsidie van 12.500 euro. "We zijn enorm blij dat Oudenaarde zo snel reageert op onze recente noodkreet. Dit helpt ons al een flink pak op weg. Maar we hebben nog een hele weg te gaan en hopen dat ook andere gemeenten het voorbeeld van Oudenaarde volgen", reageert Kristophe Thijs.

 1. Opschudding in vaccinatiecentra nadat enkele thuisverplegers hogere vergoeding vragen dan vrijwilligers
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen

  Opschud­ding in vaccinatie­cen­tra nadat enkele thuisver­ple­gers hogere vergoeding vragen dan vrijwilli­gers

  Er is een fikse rel ontstaan tussen enkele thuisverplegers en de organisatie van de vaccinatiecentra in Oudenaarde en Ronse. De discussie gaat over centen: de verplegers vinden dat zij meer moeten krijgen dan de vergoeding die vrijwilligers ontvangen. Maar de eerstelijnszone die de vaccinatiecentra organiseert, wil geen onderscheid maken. “Er zijn duizend mensen die wél vrijwillig komen helpen”, klinkt het.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica