De pas geplaatste verkeerslichten veroorzaken in de Gentstraat files in beide richtingen. Worden die korter als het licht langer op groen staat?
Volledig scherm
De pas geplaatste verkeerslichten veroorzaken in de Gentstraat files in beide richtingen. Worden die korter als het licht langer op groen staat? © Foto Ronny De Coster

Stad hoopt files in Bevere op te lossen door verkeerslicht 15 seconden langer op groen te laten

OudenaardeDe stad laat de nieuw geplaatste verkeerslichten in de Genstraat anders afstellen in de hoop dat daarmee de rij aanschuivende auto’s in te korten.

 1. Schepen bereid om omstreden verkeersregeling in Bevere te herzien: “Maar geef het plan nog even tijd”
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Schepen bereid om omstreden verkeersre­ge­ling in Bevere te herzien: “Maar geef het plan nog even tijd”

  Het nieuwe circulatieplan in onze stad verhit behoorlijk de gemoederen. Schepen van Mobiliteit Peter Simoens (Open Vld) zegt begrip te hebben voor de frustratie en wijst erop dat het gaat om een proefopstelling. “Ze kan en zal aangepast worden als uit de evaluatie na één maand blijkt dat het niet werkt, maar ik vraag ook dat de bevolking een beetje geduld heeft en het project een kans geeft”, zegt Simoens.
 2. Oudenaards bedrijf Ecotrust reinigt immens baggerschip van Jan De Nul met droog ijs: “Materiaal aan boord krijgen was al een huzarenstukje”
  PREMIUM

  Oudenaards bedrijf Ecotrust reinigt immens bagger­schip van Jan De Nul met droog ijs: “Materiaal aan boord krijgen was al een huzaren­stuk­je”

  Technici van het Oudenaardse bedrijf Ecotrust keren terug van een niet-alledaagse opdracht in de haven van Zeebrugge. Met een droge reinigingstechniek, waarin de firma is gespecialiseerd, heeft ze de machinekamer van de bekende en gigantisch grote hopperzuiger Kashuu van baggerbedrijf Jan De Nul onder handen genomen. “Het was een immense klus vol uitdagingen”, vertellen Frank van Landewijk en Els Coppens van Ecotrust.
  Oudenaarde