Ename heeft er alvast een trage weg bij: de voetweg  tussen de Kapellestraat en Wolvenstraat was al meer dan 30 jaar "verdwenen".
Volledig scherm
Ename heeft er alvast een trage weg bij: de voetweg tussen de Kapellestraat en Wolvenstraat was al meer dan 30 jaar "verdwenen". © Repro Ronny De Coster

Stad heropent voetweg aan Bos t’ Ename: “Elk jaar 70.000 euro investeren in trage wegen”

Ename/OudenaardeTijdens de week van de Duurzame Mobiliteit en in aanloop naar de ‘Dag van de Trage Weg’ op 17 oktober heeft de stad Oudenaarde in samenwerking met Natuurpunt en Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen (RLVA) officieel een oude voetweg heropend. Voetweg 16 is voortaan een stukje wandelweg die de Kapellestraat en de Wolvenstraat aan het bos t’ Ename met elkaar verbindt.

  1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.