Volledig scherm
© Geert De Rycke

Stad en Regionaal Landschap werken plan voor trage wegen uit

Het stadsbestuur van Oudenaarde en het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen werken samen een plan uit voor de herwaardering van trage wegen in Oudenaarde, Bevere, Edelare, Ename, Volkegem, Leupegem en Melden.

 1. Een week voor de herfstvakantie is uitbaatster van ‘t Stadsboerderijtje radeloos: “Moet ik mijn binnenspeeltuin nu sluiten of niet?”
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Een week voor de herfstva­kan­tie is uitbaat­ster van ‘t Stadsboer­de­rij­tje radeloos: “Moet ik mijn binnen­speel­tuin nu sluiten of niet?”

  “Mag mijn binnenspeeltuin nu nog openblijven of niet?” vraagt Michelle Colle zich af. Zij baat in Oudenaarde ’t Stadsboerderijtje uit en weet helemaal niet meer wat haar te doen staat. “Ik ging het al vragen bij de FOD Economie en bij het stadsbestuur, maar niemand kan me een duidelijk antwoord geven”, vertelt ze.
 2. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'