Inwoners kunnen gemeente vragen om hun straat maximaal zeven dagen af te sluiten als speelstraat.
Volledig scherm
Inwoners kunnen gemeente vragen om hun straat maximaal zeven dagen af te sluiten als speelstraat. © Foto Ronny De Coster

Speelstraten mogelijk tijdens zomervakantie in Kruisem

KruisemHet gemeentebestuur geeft inwoners de mogelijkheid van hun buurt tijdens de zomervakantie maximaal zeven dagen een speelstraat te maken. Om in aanmerking te komen, gelden wel voorwaarden.

 1. Tuchtcommissie straft Oudenaardse gerechtsdeurwaarder die overdreven kosten aanrekende: “Onbetaalde verkeersboete van 20 euro liep plots op tot 652 euro”
  Oudenaarde

  Tuchtcom­mis­sie straft gerechts­deur­waar­der die overdreven kosten aanrekende: “Onbetaalde verkeers­boe­te van 20 euro liep plots op tot 652 euro”

  Een Oudenaardse gerechtsdeurwaarder heeft van de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders een tuchtstraf gekregen voor het ten onrechte aanrekenen van torenhoge extra kosten aan wanbetalers. Volgens de commissie maakte de deurwaarder zich schuldig aan “een schuldenindustrie die financieel zwakke burgers nog veel verder in de afgrond duwt.”
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.