Politiemarkeringen op het wegdek tonen waar de acht kogelhulzen lagen.
Volledig scherm
Politiemarkeringen op het wegdek tonen waar de acht kogelhulzen lagen. © Foto Ronny De Coster

Schutter vuurt 8 schoten af in centrumstraat in Oudenaarde

OudenaardeBewoners van de Burg in Oudenaarde zijn maandagavond opgeschrikt door een schietincident.  Ze hoorden verschillende schoten met een vuurwapen. Een getuige zag een vluchtauto wegscheuren.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Gaslek voor de deur, bommetje in gerechtszaal: verdediging wil dat dossier over Armeense tennismaffia grondig wordt herwerkt

  Gaslek voor de deur, bommetje in gerechts­zaal: verdedi­ging wil dat dossier over Armeense tennismaf­fia grondig wordt herwerkt

  Vandaag ging het proces rond een Armeense bende die het resultaat van zo’n 400 tenniswedstrijden vervalste van start. Er mag vanmorgen dan wel een gaslek voor het gerechtsgebouw geweest zijn, de echte ontploffing veroorzaakte advocaat Walter Van Steenbrugge. Hij noemde het dossier ‘une poubelle’ en vroeg dat het werd herwerkt. Volgende week beslist de rechtbank of dat inderdaad moet.
  Oudenaarde