Philippe Branteghem en Bart Van den Bossche krijgen van de provincie groen licht om hun winkelcentrum uit te breiden, maar de stad heeft daartegen meteen beroep aangetekend. “Het is onbegrijpelijk dat politici ons blijven tegenwerken, terwijl de bevolking wel pro uitbreiding is”, bedenken ze op basis van een marktonderzoek.
Volledig scherm
Philippe Branteghem en Bart Van den Bossche krijgen van de provincie groen licht om hun winkelcentrum uit te breiden, maar de stad heeft daartegen meteen beroep aangetekend. “Het is onbegrijpelijk dat politici ons blijven tegenwerken, terwijl de bevolking wel pro uitbreiding is”, bedenken ze op basis van een marktonderzoek. © Ronny De Coster

Provincie levert vergunning af voor uitbreiding Retailpark N60, maar Oudenaards stadsbestuur tekent meteen weer beroep aan

Het provinciebestuur Oost-Vlaanderen heeft een bouwvergunning afgeleverd voor de uitbreiding van het Retailpark N60 in Oudenaarde. Maar het stadsbestuur van Oudenaarde heeft daartegen meteen bezwaar aangetekend bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. “De stad blijft ons discrimineren op een onwettige basis”, reageert Philippe Branteghem, die intussen zwaait met de resultaten van een bevolkingsenquête. “Dit onafhankelijk onderzoek bewijst dat ons winkelcentrum de Oudenaardse stadskern niet bedreigt, maar aanvult en dat de bevolking voor de uitbreiding is. Alleen de politiek hebben we tegen”, zegt Branteghem.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Gemeente Kruisem koopt veertig CO2-meters om luchtkwaliteit in alle scholen te controleren: “Scholen maximaal steunen in deze moeilijke periode”
  Kruisem

  Gemeente Kruisem koopt veertig CO2-me­ters om luchtkwali­teit in alle scholen te controle­ren: “Scholen maximaal steunen in deze moeilijke periode”

  Het gemeentebestuur van Kruisem heeft veertig CO2-meters aangekocht waarmee scholen de luchtkwaliteit kunnen meten. “We willen de tien onderwijsinstellingen tijdens deze moeilijke periode maximaal ondersteunen en helpen om de kinderen in alle veiligheid les te laten volgen", motiveren de schepenen Robrecht Bothuyne en Kathleen Hutsebaut de aankoop.
 1. Tientonner probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner probeert bestelwa­gen van de weg te rammen

 2. Astronaut toont adembenemend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon
  Play

  Astronaut toont adembene­mend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon